Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χαμός στη θεατρική Αθήνα μετά την ματαίωση της παράστασης του Σεφερλή

Χαμός στη θεατρική Αθήνα μετά την ματαίω...

Το πολυαναμενόμενο Ζητείται Ψεύτης επρόκειτο να ανέβει το Φεβρουάριο στο Παλλάς

Tα πάνω κάτω στη θεατρική σκηνή της Αθήνας ήρθαν τις τελυεταίες ώρες μετά την ακύρωση της θεατρικής παράτασης «Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθα που θα ανέβαινε το Φεβρουάριο του 2019 στο Θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή.

Σκληρή απάντηση στον Σεφερλή μετά την ακύρωση της παράστασης - «Υπήρξε αμετακίνητος στις υπερβολικές του απαιτήσεις»

Ο θίασος θα αποτελείτο από 25 άτομα,  ενώ εκτός από τον Σεφερλή στην θεατρική παράσταση θα συμμετείχαν ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ναταλία Δραγούμη, η Αποστολία Ζώη, ο Αργύρης Αγγέλου και πολλοί άλλοι.

Ξαφνικά, προχθες, οι 25 συμμετέχοντες ηθοποιοί έλαβαν μια επιστολή από τις Θεατρικές Σκηνές η οποία ανέφερε πως «είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη ματαίωση της αναβίβασης της θεατρικής παράστασης του έργου του Δημήτρη Ψαθά Ζητείται Ψεύτης, για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται η ίδια»

Για ποιο λόγο φτάσαμε όμως σ΄ αυτήν την απόφαση;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που επικαλείται ο ΑΝΤ1 προέκυψαν οικονομικά θέματα που έχουν να κάνουν με τους πρωταγωνιστές της παράστασης αλλά και με τη σειρά εμφάνισης των ηθοποιών στη μαρκίζα του θεάτρου! Ταυτόχρονα ένα άλλο σημείο διαφωνίας ήταν και η απαίτηση της εταιρίας παραγωγής να μην έχουν οι ηθοποιοί άλλες υποχρεώσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο πριν την παράσταση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η θεατρική επιχέιρηση:

«Το σημαντικό ραντεβού έγινε την 1η Αυγούστου, Εκεί συμφώνησαν το θέατρο και ο Μάρκος Σεφερλής για πολλά πράγματα, δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, έκαναν προσύμφωνο. Πριν από μία εβδομάδα ήρθε στις Θεατρικές Σκηνές ένα επίσημο έγγραφο από τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ζητούσε τα εξής:

1) Να έχει άποψη για το εικαστικό της μαρκίζας και να έχει και δική του αφίσα μόνος του

2) Ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μισθό συν ποσοστά και 50,000 ευρώ ως εγγύηση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τώρα ζήτησε κάτι παραπάνω

3) Επειδή οι Θεατρικές Σκηνές είχαν ζητήσει από τον Μάρκο Σεφερλή να μην κάνει τίποτα θεατρικό από το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας μέχρι το ανέβασμα της παράστασης τον Φεβρουάριο, ο δικηγόρος του ηθοποιού ζήτησε να ανεβάσει ο Μάρκος μια παιδική παράσταση στο Περοκέ τους μήνες Δεκέμβριο – Ιανουάριο,

4) Οι πρόβες θα έπρεπε να γίνονται πρωί, αφού ο Μάρκος θα έπαιζε στο Περοκέ το βράδυ».

Ο Αργύρης Αγγέλου για τη ματαίωση της παράστασης

Δεν μου αρέσει να ακούω ότι οι ηθοποιοί ζήτησαν και απαίτησαν. Μη λένε γενικά οι ηθοποιοί… Δεν είναι μία δουλειά που στήθηκε ούτε πάνω σε εμένα, ούτε πάνω στην κ. Δραγούμη, ούτε στους άλλους ηθοποιούς. Είναι μία δουλειά που στήθηκε πάνω στον κ. Σεφερλή. Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για τον κ. Σεφερλή.

Γουλιελμάκη: Μας αφήνουν χωρίς δουλειά πριν τα Χριστούγεννα

Στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, η Κατερίνα Γκαγκάκη που ήταν στην παραγωγή της παράστασης επιβεβαίωσε την είδηση αυτή και εξήγησε ακριβώς τα σημεία στα οποία διαφώνησαν με τον Μάρκο Σεφερλή. Αμέσως μετά στην τηλεφωνική γραμμή βγήκε και η Βάσω Γουλιελμάκη. Η ηθοποιός που θα συμμετείχε στην παράσταση ξέσπασε δηλώντας πως δεν την ενδιαφέρει τι ήταν αυτό που έφερε την απόφαση αυτή αλλά το γεγονός πως η ίδια αλλά και η συνάδελφοί της έχουν μείνει χωρίς δουλειά ενώ τόσους μήνες αρνήθηκε και αρκετές προτάσεις να συμμετάσχει σε κάποιο άλλο θεατρικό έργο.
«Δεν υπήρξε Δελτίο Τύπου μόνο ένα mail που έλεγε ότι ματαιώνεται η παράσταη. Δε γνωριζόμαστε με τον κύριο Σεφερλή, δεν έχουμε μιλήσει. Με την παραγωγή είχα μόνο επικοινωνία.. Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό. Άκουσα τι είπε η κυρία Γκαγκάκη και αυτά που μου είπε η παραγωγή στο τηλέφωνο. Αυτό που έχω όμως να πω είναι ότι δε με αφορά για ποιο λόγο έγινε αυτό.  Με αφορά που έχω κλείσει μια δουλειά εδώ και 7 μήνες… Αυτούς τους επτά μήνες είχα επτά προτάσεις. Η τελευταία πρόταση ήταν την Παρασκευή που μας πέρασε. Δε με βλέπανε κάπου να παίζω και μου είπαν «Μήπως θέλετε να παίξετε σε μια παράσταση;» πρόκειται για την παράσταση «Επτά γυναίκες Κατηγορούνται» -για να μη θεωρηθεί ότι λέω και ψέματα- και είπα ότι ευχαριστώ αλλά σε 20 μέρες αρχίζω τις πρόβες μου για να είμαι στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης». Καταλαβαίνετε τι σοκ έχω υποστεί και εγώ και οι υπόλοιποι αλλά αυτή τη στιγμή μιλάω για τον εαυτό μου. 

Με αφήνουν Χριστουγεννιάτικα, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς δουλειά και με ένα παιδί. Δε με αφορά καθόλου αν φταίει ο ένας ή ο άλλος. Εμένα με αφορά η απόφαση που παίρνει κάποιος για να αφήσει χωρίς δουλειά κάποιους ανθρώπους. Εγώ είμαι συνεπής 31 χρόνια με 40 πυρετό, με απώλεια δικού μου ανθρώπου και δεν έχψ λείψει μια μέρα. Δεν έχει κλείσει ούτε μια μέρα θέατρο εξαιτίας μου γιατί τους σκέφτηκα όλους. Αυτό με αφορά» είπε χαρακτηριστικά.

Τι υποστηρίζει ο Μάρκος Σεφερλής

Από την πλευρά του ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή αναφέρεται ότι  δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με ξεκάθαρους όρους από καμία πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για απαίτηση συμφωνίας ή όρων, από τη στιγμή που πραγματική συμφωνία δεν υπήρξε. Σε ότι αφορά αυτά που ακούστηκαν για την αφίσα και τη μαρκίζα, οι Αθηναϊκές Σκηνές στο διαφημιστικό υλικό που έχουν δημοσιεύσει, έχουν μόνο το όνομα του Μάρκου Σεφερλή και του σκηνοθέτη. Μάλιστα η διαφήμιση αυτή υπήρχε και το καλοκαίρι στο Δελφινάριο, το οποίο επισκέφθηκαν και υπεύθυνοι της εταιρείας παραγωγής.

Η Έλενα Τσαβαλιά φρόντισε να εκφράσει δημόσια τη στήριξή της στον αγαπημένο της. Ο Μάρκος Σεφερλής ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την συγκεκριμένη παράσταση, όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε.

Η ηθοποιός λοιπόν, ανέβασε κοινή τους selfie, σημείωσε με νόημα:

«Έτσι… γιατί σ’ αγαπώ…

για την καλοσύνη της ψυχής σου

για την ειλικρίνειά σου

για την ευθύτητά σου

για τη δεύτερη σκέψη που ΔΕΝ κάνεις ποτέ (ενώ θα έπρεπε!)

Μείνε αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που είσαι και άσε τους άλλους να κατεβάζουν τα μάτια όταν σε συναντούν!»

 

 

Ποια παράσταση θα αντικαταστήσει το «Ζητείται Ψεύτης»;

Η συνέχεια της παράστασης «Σμύρνη μου αγαπημένη» με τη Μιμή Ντενίση, φαίνεται πως θα είναι αυτή που αντικαταστήσει στο Θέατρο Παλλάς το «Ζητείται Ψεύτης». Ο Πουλόπουλος αποκάλυψε ότι η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει τη συνέχεια της επιτυχημένης παράστασης εδώ και πολύ καιρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight