Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα από τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας – Τι θα κάνει η Περιφέρεια για το μποτιλιάρισμα στα Ταμπάχανα

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα από τη ...

Απ. Κατσιφάρας: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε για την καλύτερη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής

Δέκα ημέρες λειτουργίας συμπλήρωσε η Μικρή Περιμετρική της Πάτρας και ήδη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν μια καλύτερη εικόνα από τη λειτουργικότητα του έργου στην πράξη. Μάλιστα, η Περιφέρεια βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους χρήστες της οδού και καταγράφει τις παρατηρήσεις τους, ώστε να παρέμβει και να αντιμετωπίσει άμεσα.

Οι περισσότερες επισημάνσεις των οδηγών αφορούν τον κυκλοφοριακό φόρτο στα Ταμπάχανα - κυρίως σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα από Αρόη και Εγλυκάδα- την ηχορύπανση σε συγκεκριμένες περιοχές, τη διάβαση πεζών και φωτεινός σηματοδότης στην επέκταση Αιόλου και Βότσαρη και ένα επικίνδυνο φρεάτιο στην είσοδο Κουρτέση.

Οι πρώτες παρατηρήσεις και επισημάνσεις από τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής της Πάτρας αναλύθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο γραφείο του, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος της συζήτησης, να δρομολογηθούν παρεμβάσεις, όπου είναι απαραίτητες, προκειμένου η λειτουργικότητα του έργου να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες.

«Έχει συμπληρωθεί ήδη το πρώτο δεκαήμερο, οπότε είμαστε σε θέση να έχουμε μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για δυσλειτουργίες που τυχόν υπάρχουν. Με αίσθημα ευθύνης φέραμε εις πέρας το εμβληματικό έργο της Μικρής Περιμετρικής, με την ίδια ευθύνη παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των κυκλοφοριακών δεδομένων, σε συνάρτηση με τη λειτουργία του έργου, προκειμένου να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 38 e-mails, τα οποία έχουν κατηγοριοποιηθεί ως εξής:

α) Κυκλοφοριακός φόρτος στα Ταμπάχανα, κυρίως σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα από Αρόη και Εγλυκάδα.

β) Ηχορύπανση σε συγκεκριμένες περιοχές.

γ) Διάβαση πεζών και φωτεινός σηματοδότης στην επέκταση Αιόλου και Βότσαρη.

δ) Φρεάτιο επικίνδυνο στην είσοδο Κουρτέση.

Εξετάστηκαν τόσο οι παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και οι επισημάνσεις των πολιτών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ([email protected]),  που έχει διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, σε σχέση με την κυκλοφορία στα Ταμπάχανα, ξεκινούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνουν μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου που θα καταγράψουν τα πραγματικά δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν, σε δύο κατευθύνσεις, αφενός, ως προς τη μεταβολή του χρόνου των φωτεινών σηματοδοτών και, αφετέρου, στην κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων για βελτίωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση πεζών στην Παπαδιαμαντοπούλου, αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή παρεμβάσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότηση στην επέκταση της Αιόλου με την οδό Βότσαρη, ώστε να διευθετείται η κίνηση πεζών και οχημάτων.

Σε σχέση με την  επικινδυνότητα φρεατίου που έχει επισημανθεί στην είσοδο Κουρτέση, έχει ξεκινήσει ήδη η αποκατάσταση και εκτελούνται εργασίες άρσης της επικινδυνότητας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με το φαινόμενο της ηχορύπανσης από την κίνηση οχημάτων, όπως επισημάνθηκε από κατοίκους, το σημείο που εκδηλώνεται η όχληση εντοπίζεται κυρίως  στον Ασύρματο, δηλαδή σε περιοχή εκτός Σχεδίου Πόλης. Σε πρώτη εκτίμηση, το φαινόμενο ενδέχεται να συνδέεται με τη μη τήρηση του ορίου ταχύτητας. Η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει τα αίτια και συνεπακόλουθα τις εφικτές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που έχουν προτείνει οι κάτοικοι για τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται οι μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου στον  κόμβο Κουρτέση, όπως  και σε άλλους κόμβους, ούτως ώστε να εξεταστεί ο χρόνος  λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.

Τέλος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών προχωρά σε τοποθέτηση  επιπλέον πινακίδων σήμανσης προς όλες τις εισόδους της Μικρής Περιμετρικής.

Σύσκεψη με το Δήμο Πατρέων

Εξάλλου, για την ερχόμενη Παρασκευή προσδιορίστηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, στο πλαίσιο συνεργασίας για τη συντήρηση του πρασίνου, τα πεζοδρόμια και την αστική ανάπλαση της περιοχής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξακολουθεί να παρακολουθεί τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα που διαμορφώνονται με τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής. Επίσης, συνεχίζει να δέχεται επισημάνσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, [email protected]. Τα μηνύματα κατηγοριοποιούνται, αποστέλλονται στις συναρμόδιες υπηρεσίες και ενημερώνονται οι πολίτες για την εξέλιξη.

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης, οι επιβλέποντες μηχανικοί  στο έργο της Μίνι Περιμετρικής Γιάννης Ρόδης  και  Αδαμαντία Κατσαϊτη, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος και το στέλεχος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις