Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατέρας Χέντερσον: "Ήταν ένα ονειροπόλο παιδί" - Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη στην Πάτρα -ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πατέρας Χέντερσον: "Ήταν ένα ονειρο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι τραγικοί γονείς, οι κατηγορούμενοι και το κλίμα στην αίθουσα

Διεκόπη για σήμερα η δίκη η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τη Δευτέρα.

 

11: 45 Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Χέντερσον, ιδιαίτερα φορτισμένος μίλησε για τον γιο του, τα όνειρα που είχε αλλά και για το πώς έμαθε για τον θάνατο του. Ανέφερε πώς ήταν ένα ονειροπόλο παιδί που προσευχόταν να υπάρχει αγάπη για καλο τον κόσμο. Στη συνέχεια ένας από τους φίλους του Μπακάρι περιέγραψε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ μέχρι τη στιγμή που βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τον Μπακάρι νεκρό. Περιέγραψε πώς πλησίασαν δύο άτομα το τραπέζι τους μέσα στο μπαρ και πώς ο καυγάς πήρε τεράστιες διαστάσεις έξω από το μαγαζί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δρακόντεια είναι και σήμερα τα μέτρα ασφάλειας στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για τη δίκη του αμερικανού τουρίστα που βρήκε τραγικό θάνατο το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά της Ζακύνθου, ξυλοκοπούμενος από θαμώνες μπαρ. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του άτυχου νέου αλλά και του φίλου του με τον οποίο ο 22χρονος διασκέδασε μαζί το μοιραίο βράδυ.

Οι γονείς και οι συγγενείς του Χέντερσον από την Αμερική βρέθηκαν πάλι από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Πάτρας όπου μεταφέρθηκαν και οι κατηγορούμενοι.

 

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της Πάτρας - Πατρινός μπάρμαν ο μόνος Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αμερικάνου τουρίστα -Φωτό

Η δίκη για τη δολοφονία του 2017 στο Λαγανά Ζακύνθου έχει προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον. Είναι ενδεικτικό ότι η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο την πρώτη ημέρα. Δικηγόροι (τουλάχιστον 20), δημοσιογράφοι, οι μάρτυρες και οι οικογένειες των κατηγορουμένων από τη Σερβία αλλά και από τη Ζάκυνθο για τον Έλληνα κατηγορούμενο.

Γεμάτη δημοσιογράφους η δικαστική αίθουσα

 

Μετά την έναρξή της, την περασμένη Παρασκευή, επισκέφθηκαν το νησι στο οποίο το παιδί τους βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι οι τραγικοί γονείς έχουν ζήσει ξανά μία τέτοια απώλεια. Πριν από χρόνια έχασαν τον μεγάλο τους γιο από πυροβολισμούς στο Τέξας.

Θυμίζουμε ότι ο δεύτερος γιος τους, ο Μπακάρι, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου έξω από μπαρ στη Ζάκυνθο. Η δίκη για την δολοφονία του θα είναι μία αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Οι γονείς του άτυχου 22χρονου έχουν έρθει στη χώρα μας μαζί κάποιους στενούς συγγενείς, δικηγόρους που τους στηρίζουν αφιλοκερδώς, ενώ έχουν στο πλευρό τους και την Αμερικανική Πρεσβεία.

«Νιώθουμε εξαντλημένοι» είπαν οι τραγικοί γονείς στους δημοσιογραφους μετά το τέλος της πρώτης μέρας της δίκης.

Σημαντικό στοιχείο κατά την ακροαματική διαδικασία είναι το βίντεο που έχει καταγράψει τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου. Η μητέρα του Μπόκαρι όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε καν να το δει.

Το απόγευμα πριν από τη δίκη, σε ένα τελευταίο ραντεβού με τους δικηγόρους το είδε για πρώτη φορά.

Μία ημέρα πριν την δολοφονία είχαν μιλήσει με τον γιο τους που τους τηλεφώνησε για να ευχηθεί στον πατέρα του που είχε τα γενέθλια του. Μάλιστα μετά τους έστειλε και ένα βιντεο που είχε τραβήξει στο Ναυάγιο.

Οι τελευταίες χαρούμενες στιγμές

 

 

Οι γονείς του ήταν περήφανοι για εκείνον καθώς μόλις είχε αποφητήσει από το Πανεπιστήμιο και είχε πολλά όνειρα να πραγματοποιήσει. Στην Ελλάδα είχε φέρει μερικά από τα ρούχα που είχε σχεδιάσει και με τον «κολλητό» του που είχε καταγωγή από το νησί είχαν μπει στο αυτοκίνητο και έψαχναν τα σημεία όπου θα τα φωτογράφιζε για έναν προωθητικό κατάλογο.

Πρώτος από δεξιά ο Μπόκαρι, με την παρέα του

Πρώτος από δεξιά ο Μπόκαρι, με την παρέα του

Πρώτος από δεξιά ο Μπόκαρι, με την παρέα του

Το μοιραίο βράδυ και η αρχή του κακού

Ο Μπακάρι μαζί με δύο από τους τρεις της παρέας έφυγαν από το ξενοδοχείο τους αργά. Είχαν ήδη πιει μερικά ποτά πριν καταλήξουν τυχαία στο μπαρ, εκεί όπου θα ξεκινούσε ο καβγάς που θα κόστιζε τη ζωή του νεαρού Αμερικάνου.

Πήραν από μία μπίρα και έκατσαν σε ένα από τα ψηλά τραπέζια. Ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν η Ντανίτσα, μια 20χρονη Σέρβα που έκανε δημόσιες σχέσεις για το μαγαζί. Έπιασε συζήτηση με τον Μπακάρι και τους δύο φίλους του.

 

Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου

 

Κάποια στιγμή ένας Σέρβος που καθόταν κοντά τους γύρισε και της είπε ενοχλημένος: «το μαγαζί είναι γεμάτο Σέρβους, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;». Εκείνη τον αγνόησε. Με ένα κινητό ξεκίνησαν να βγάζουν σέλφι-βίντεο.

Όσο η παρέα διασκέδαζε, ο Σέρβος που είχε κάνει αρχικά την παρατήρηση στην κοπέλα, ρίχνει ένα ποτήρι με νερό προς το μέρος της. Ο Μπακάρι προσπαθεί να την υπερασπιστεί λέγοντάς του κάτι αλλά εκείνος τον χτυπάει στο πρόσωπο.

Για λίγα δευτερόλεπτα δεν αντιδρά, παίρνει όμως ένα μπουκάλι μπίρας το σπάει στο κεφάλι του και του ρίχνει δύο μπουνιές. Η κοπέλα προσπαθεί να τους χωρίσει και κατά λάθος τραυματίζεται. Ο πορτιέρης του μαγαζιού, επίσης Σέρβος, μαζί με μερικούς ακόμα άνδρες τρέχουν προς το σημείο. Ο Μπακάρι προσπαθώντας να ξεφύγει φαίνεται να τους ρίχνει ένα τασάκι. Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους τους φώναζε «ελάτε, ελάτε».

Στο βούλευμα αναφέρεται πως ένας από τους κατηγορούμενους  είχε ζητήσει μια σιδερογροθιά. Τριάντα μέτρα πιο κάτω, ο Ελληνας (Πατρινός)  κατηγορούμενος φαίνεται να τον εγκλωβίζει. Από το μπαρ καταφτάνουν άλλα εννέα άτομα και ενώ κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν καν πώς έχει ξεκινήσει ο αρχικός καβγάς, παρ’ όλα αυτά τον χτυπούν.

Το πρώτο τηλεφώνημα στην αστυνομία γίνεται στις 03.18. Ενώ όταν φτάνει το ασθενοφόρο είναι αργά αφού οι φίλοι του Μπόκαρι ενημερώνονται στο νοσοκομείο ότι έχει πεθάνει. Η Αμερικανική Πρεσβεία ανακοινώνει την τραγική είδηση στους γονείς του που δεν μπορουν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Ένα χρόνο μετά, στη δικαστική αίθουσα

Ένα χρόνο μετά, βρίσκονται στην Ελλάδα ζητώντας και περιμένοντας να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους.

Βρέθηκαν μπροστά στους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους. Ντυμένοι οι τρεις με κουστούμια και οι υπόλοιποι με πουκάμισα έκατσαν και εκείνοι σιωπηλοί. Όπως ακούστηκε στην δικαστική αίθουσα οι περισσότεροι είναι νέαροί, από καλές οικογένειες που θα μπορούσαν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον.

Οι δύο που είχαν αφεθεί ελεύθεροι δεν παρουσιάστηκαν και θα δικαστούν ερήμην. Ως μάρτυρες κατηγορίες θα κατααθέσσουν 24 άτομα  Μέσα σε αυτούς που απουσίαζαν και η Ντανίτσα, αλλά και ο φίλος του Μπακάρι που βρισκόταν μαζί του στο μπαρ.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ένας Σερβο-Βόσνιος που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού δεν βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα καθώς η κλήση και το βούλευμα του στάλθηκε στη Σερβική γλώσσα.

Ο ίδιος κατά την προανακριτική διαδικασία είχε καταθέσει στη Σερβική γλώσσα για την οποία υπήρχε διερμηνέας. Υποστηρίζει όμως ότι δεν γνωρίζει να γράφει και να διαβάζει σε αυτή τη γλώσσα καθώς είναι υπήκοος Μ. Βρετανίας. Ζητήθηκε λοιπόν να υπάρξει αναβολή έτι ώστε να γίνει η μετάφραση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο πατρινός μπάρμαν ο οποίος κατηγορείται για συνέργια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν μέσω των δικηγόρων τους, είτε ότι δεν χτύπησαν το θύμα, είτε ότι το χτύπημα τους δεν ήταν αυτό που επέφερε τον θάνατο του θύματος. Το φως που θα ρίξει στην υπόθεση η κατάθεση του ιατροδικαστή και το βίντεο της μοιραίας στιγμής.

"Με χτύπησε πρώτος" λέει ο ένας κατηγορούμενος

O κατηγορούμενος από τον οποίο ξεκίνησε ο καβγάς αφού φέρεται να έκανε «παρατήρηση» στην όμορφη Σέρβα για την φωτογραφία με τον Μπόκαρι υποστήριξε πως δεν τον δολοφόνησε.

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακάρι Χέντερσον- Συνεχίζεται στην Πάτρα η δίκη

«Λυπάμαι για το θύμα, γιατί ήταν νέος και έχασε τη ζωή του, αλλά δεν το έκανα εγώ Δεν νιώθω ένοχος» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε ότι «Όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος και οι φίλοι του ήρθαν στο τραπέζι που είχαμε «ρεζερβέ» χωρίς να ρωτήσει. Εγώ τους μίλησα ήρεμα και τότε με χτύπησε. Με χτύπησε πρώτος. Μου έδωσε ένα χαστούκι. Εγώ τον χτύπησα μετά και εκείνος με χτύπησε στο κεφάλι με ένα μπουκάλι γεμάτο μπύρα».

 

 

Οι γονείς του Μπακαρι  πήγαν επίσης πρώτη φορά στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή ο γιος τους, στον Λαγανά. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πατρινός Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος, ο οποίος τους συνόδευσε στο σημείο της μοιραίας συμπλοκής. Οι γονείς στάθηκαν  για λίγα λεπτά στο σημείο  προχώρησαν με τα πόδια μερικά μέτρα και έφυγαν συντετριμμένοι.

Και η υπεράσπιση αλλά και η πολιτική αγωγή έχει τονίσει πόσο σημαντική είναι η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα η οποία είναι η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία- νεκροτομή στον άτυχο νέο.

*Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις