Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της Πάτρας - Πατρινός μπάρμαν ο μόνος Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αμερικάνου τουρίστα -Φωτό

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της Πάτρας...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πρώτη ημέρα της πολύκροτης υπόθεσης

Με πολλά εμπόδια και ένταση ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στην Ζάκυνθο του 2017. Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, βρέθηκαν οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν ξέσπασε, για τα μάτια μιας κοπέλας,  καβγάς.


 

Η selfie που του κόστισε την ίδια του τη ζωή

 

O καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στην παρέα του Μπακαρί, μίας παρέας Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και έναν πατρινό Έλληνα μπάρμαν.Όλα ξεκίνησαν με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Πατρινός ο μόνος Έλληνας από τους έξι κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - Συνεχίζεται η δίκη την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ

Μαζί με τους γονείς του άτυχου νέου ήρθαν από την Αμερική οι δύο θείες του αλλά και τα ξαδέλφια του. Στην υπόθεση υπάρχουν 9 κατηγορούμενοι όμως στο εδώλιο κάθισαν 6 άτομα (το ένα παραμένει στον Κορυδαλλό και τα άλλα δύο έχουν επιστρέψει στην χώρα τους).

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ένας Σερβο-Βόσνιος  που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού δεν βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα καθώς  η κλήση και το βούλευμα του στάλθηκε στη Σερβική γλώσσα.

Ο ίδιος κατά την προανακριτική διαδικασία είχε καταθέσει στη Σερβική γλώσσα για την οποία υπήρχε διερμηνέας. Υποστηρίζει όμως ότι δεν γνωρίζει να γράφει και να διαβάζει σε αυτή τη γλώσσα καθώς είναι υπήκοος Μ. Βρετανίας. Ζητήθηκε λοιπόν να υπάρξει αναβολή έτι ώστε να γίνει η μετάφραση.

Χρονοβόρα ήταν και η διαδικασία κατά την οποία εξετάστηκαν αν τα έγγραφα που προσκομίστηκαν αποδεικνύουν αν τα άτομα που παρουσιάστηκαν ως γονείς του νεκρού είναι όντως γονείς του.

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν  οι κατηγορούμενοι

 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο πατρινός μπάρμαν ο οποίος κατηγορείται για συνέργια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία  από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν μέσω των δικηγόρων τους, είτε ότι δεν χτύπησαν το θύμα, είτε ότι το χτύπημα τους δεν ήταν αυτό που επέφερε τον θάνατο του θύματος.

Το φως που θα ρίξει στην υπόθεση η κατάθεση του ιατροδικαστή  και το βίντεο  της μοιραίας στιγμής

Και η υπεράσπιση αλλά και η πολιτική αγωγή έχει τονίσει πόσο σημαντική είναι η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα η οποία είναι η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία- νεκροτομή στον άτυχο νέο.

Επίσης- και οι δύο πλευρές- τονίζουν τη σημασία που έχει το βίντεο από την επίθεση στο θύμα.Φαίνεται ότι θα φωτίσει αρκεά σημεία και θα δώσει πολλές απαντήσεις.


Ο συνήγορος της οικογένειας, Ανδρέας Πάτσης δήλωσε στο thebest.gr:

«Δύσκολα αρχίσαμε και στο ένα σκέλος ήταν αναμενόμενο. Στο θέμα δηλαδή της αναβολής για την μετάφραση στην αγγλική γλώσσα

Είδα μία διάθεση από τους συνηγόρους να παίξουν με τον χρόνο. Αυτή είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, η στάση τους και δεν μπορώ να μην την σεβαστώ. Η οικογένεια έχει μείνει άφωνη. Επειδή μεταφράζαμε καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας , έχουν σοκαριστεί.

Το μόνο που θέλουν είναι να γίνει η δίκη, να καταθέσουν, να δικαιωθούν. Έρχονται από μία άλλη μακρινή χώρα με άλλη κουλτούρα και όλα αυτά τους είναι ξένα.

Αρνούνται όλοι τις κατηγορίες και χρησιμοποιούν αποσπασματικά τα θέματα του βίντεο  και το πρώτο αίτημα της πολιτικής αγωγής θα είναι αν παιχτούν όλα τα βίντεο και να τα δουν όλοι. Και ένορκοι και δικαστές, Επίσης θα ζητήσουμε να γίνει και κατά αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορούμενων σε συνάρτηση με αυτά που θα δούμε στο βίντεο.

Από ότι κατάλαβα σύμφωνα με τις ενστάσεις δεν έφταιξε κανείς σε αυτή την ιστορία λες και ο άνθρωπος πέθανε μόνος του. Δεν έχουμε θέσει θέμα αποζημιώσεων το μόνο που θέλει η οικογένεια είναι να δικαιωθεί το παιδί της».

Στο thebest.gr μίλησε και ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον έκτο, εβδομο και όγδοο κατηγορούμενο λέγοντας:

«Πρόκειται για μία τραγωδία. Και για τους ανθρώπους που έχασαν το παιδί του και για τους κατηγορουμένους. Γι΄ αυτά τα νεαρά παιδιά που από μια επιπόλαιη συμμετοχή σε έναν συνηθισμένο καβγά βρέθηκαν κατηγορούμενοι για το πιο σοβαρό αδίκημα που υπάρχει στον ποινικό κώδικα και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.

Δυστυχώς το κατηγορητήριο είναι δοσμένο με τέτοιο τρόπο που ενώ δεν είναι όλα τα χτυπήματα θανατηφόρα τα αναφέρει ως έτσι. Το δικαστήριο οφείλει αν βρει την αλήθεια. Θα είναι μία δύσκολη δίκη.

Μία διέξοδο θα δώσει η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή αλλά και οι δικοί μας οι ιατροδικαστές αλλά και το βίντεο που είναι αποσπασματικό και έχει ληφθεί από τέτοια γωνία που πιστεύω ότιμ δε θα βοηθήσει πολύ. Εύχομαι το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαια η απόφαση».

Τέλος, ο Πέτρος Μαντούβαλος που εκπροσωπεί τον ένατο κατηγορούμενo ανέφερε:

«Εντολέας μου είναι ο ένατος κατηγορούμενος. Έχει ξεκινήσει μία δίκη που κεντρικό πρόσωπο έχει  έναν Αμερικανό πολίτη που πέθανε άδικα. Αυτό είναι και το γεγονός που μας κάνει να διαβιβάζουμε και στην οικογένεια του την λύπη μας.

Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες και βάζει ως δεδομένο ότι το θύμα τον χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι, τον τραυμάτισε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος.

Στη συνέχεια αυτού του γεγονότος για το οποίο ήταν τα μάτια μίας δεσποινίδας στο νυχτερινό μαγαζί που βρίσκονταν όλοι τους ήταν η καταδίωξη και η συμπλοκή με άγνωστο όμως ποιος έκανε αυτή την πράξη».

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης θα συνεχιστεί την επόμενη βδομάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις