Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πάτρα - Όλα όσα συνέβησαν κατά την υποδοχή, την παραμονή και την αναχώρησή της-Συγκίνηση στην εκδήλωση μπροστά από το σπίτι του Παλαμά - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πάτρα - Όλα όσα σ...

Καρέ καρέ η άφιξη, η παραμονή και η αναχώρηση της φλόγας για τη Νότιο Κορέα

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και  με όλες τις απαιτούμενες τιμές, η ολυμπιακή φλόγα για τους χειμερινούς αγώνες στη Νότια Κορέα αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Πάτρα όπου διανυκτέρευσε χθες βράδυ κατά την έναρξη του μακρινού ταξιδιού μετά την αφή στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην οδό Κορίνθου, έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στην Πάτρα, η φλόγα έκανε  μια μικρή στάση στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» .

Επρόκειτο για μια εκδήλωση τιμής στον Πατρινό Τιτάνα του Πνεύματος Κωστή Παλαμά για το ιερό δώρο που χάρισε στην Ανθρωπότητα, τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε έξω από το σπίιτι του Παλαμά, όπου είχαν συγκεντρωθεί φορείς της πόλης, πλήθος κοσμου και μαθητές από τα 11ο, 2ο και 7ο δημοτικά σχολεία της Πάτρας στα χέρια της Φωτεινής Πλέα.

Ποιός πλήρωσε για τη φιλοξενία της Ολυμπιακής αποστολής στην Πάτρα; Ο Δήμος πάντως όχι!

Αφού άναψε το βωμό που είχε στηθεί, παρέδωσε τη Φλόγα στον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο οποίος αφού έτρεξε κάποια μέτρα επί ης οδού Κορίνθου, άναψε τη δάδα του Πατρινού μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Συναδινού.

Η ολυμπιακή φλόγα  περασε επίσης από τα χέρια της Γιώτας Μακρή και της μαθήτριας του Αρσακείου Παναγιώτας Ματσούκα.

Λαμπαδηδρόμος στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ο Ανδρέας Φούρας

Πάτρα: Με την Ολυμπιακή Φλόγα έτρεξε ο Κώστας Κατσουράνης

Η ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στα χέρια του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνα Μαρλαφέκα. Μέσω της οδού Πανεπιστημιου η ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει μέχρι τη γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης απ' όπου θα διέλθει για να περάσει στν Αιτωλοακαρνανία συνεχίζοντας το ταξιδι της.

 

 

 

Η Ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της χθες το μεσημέρι από την Αρχαία Ολυμπία. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε τελετή υποδοχής στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου διανυκτέρευσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις