Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Κατσανιώτης για Πατρών - Πύργου: «Και η νότια χάραξη στην… βιβλιοθήκη εμπαιγμού των πολιτών από την κυβέρνηση»

Α. Κατσανιώτης για Πατρών - Πύργου: «Και...

Το οδικό αυτό τμήμα, θα κατασκευαστεί «με διαπλάτυνση της χάραξης της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου»

«Η υπόσχεση νότιας χάραξης της Πατρών – Πύργου στην Δυτική Αχαΐα από τον Υπουργό κ. Σπίρτζη αποδεδειγμένα μπαίνει πλέον στην… μεγάλη βιβλιοθήκη των εξαπατήσεων και του εμπαιγμού των πολιτών που επί δυόμισι χρόνια φροντίζει να γεμίζει καθημερινά η κυβέρνηση» σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης της 7ης εργολαβίας του οδικού άξονα (ΒΙΠΕ – Κ. Αχαΐα) από το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, μήκους 5,63 χλμ θα κατασκευαστεί «με διαπλάτυνση και βελτίωση της χάραξης της υφιστάμενης Ν.Ε.Ο. Πάτρας – Πύργου» γεγονός που σημαίνει ότι παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες των αίτημα των φορέων και πολιτών της περιοχής για πλήρη αλλαγή της χάραξης του δρόμου ώστε να μην τριχοτομείται η δυτική παραλιακή ζώνη μεταξύ της Πάτρας και της Κ. Αχαΐας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Κατσανιώτη.

Ο κ. Κατσανιώτης, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο είχε μιλήσει για εμπαιγμό στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς από έγγραφο που του είχε κοινοποιηθεί τότε από τη Διεύθυνση Υποδομών, προέκυπτε ότι ποτέ δεν ανακινήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου ζήτημα νέας μελέτης για την χάραξη του δρόμου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσιακοί παράγοντες να στηρίζονται μόνο σε μία αναγνωριστική μελέτη που έγινε το 2009.

«Ο κ. Σπίρτζης εμπαίζει τους πάντες. Δύο χρόνια στο υπουργείο, υπήρχε χρόνος να γίνει προμελέτη και μελέτη, αλλά ο υπουργός δεν έκανε τίποτα» είχε υπογραμμίσει ο βουλευτής Αχαΐας, που πλέον επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο τοποθέτησης διοδίων εντός των ορίων του νομού.

«Θεωρώ βέβαιο πως η χωροθέτηση σταθμού διοδίων μετά τη ΒΙΠΕ της Πάτρας θα είναι ένα από τα επόμενα βήματα, γεγονός που πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο, μέσα από την ομόθυμη αντίδραση όλων των τοπικών φορέων. Η Αχαΐα δεν είναι τόπος β’ κατηγορίας…» τονίζει ο κ. Κατσανιώτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΔΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Με κοινή ερώτησή τους προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης και Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, φέρνουν στη Βουλή το θέμα της αύξησης του πληθυσμού των Μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, γεγονός που αναδεικνύει διαταραχή του θαλασσίου οικοσυστήματος και έχει σημαντικές επιπτώσεις για την οικονομία των παράκτιων περιοχών, ιδιαίτερα μεσούσης της θερινής (τουριστικής) περιόδου.

«Το  φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των μεδουσών, που παρατηρείται εσχάτως στον Κορινθιακό Κόλπο ως αποτέλεσμα της υπεραλίευσης και της έξαρσης της παράνομης αλιείας, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους όλων των παραλιακών περιοχών και έχει επιφέρει προβληματισμό στον επιστημονικό κόσμο.

Επιπλέον, ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, αφού το φαινόμενο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους επισκέπτες των παραθαλάσσιων περιοχών, των οποίων η οικονομία σε σημαντικό βαθμό στηρίζεται στον τουρισμό της θερινής περιόδου» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές, ρωτώντας τα συναρμόδια υπουργεία σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν προκειμένου να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά και για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός Κόλπος, όπως η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η διάβρωση των ακτών. Ακόμα, οι βουλευτές ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλίας για συνάντηση όλων των συναρμόδιων φορέων, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις