Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η παράτολμη...καθημερινότητα των προσφύγων που θέλουν να φύγουν λαθραία για Ιταλία και η καθημερινότητα της...ΑΒΕΞ στην Πάτρα- ΒΙΝΤΕΟ

Η παράτολμη...καθημερινότητα των προσφύγ...

Το μεταναστευτικό "επιστρέφει" στην Πάτρα

Τις παράτολμες απόπειρες φυγής των μεταναστών που "γαντζώνονται" καθημερινά σε νταλίκες και κοντέινερ με προορισμό την Ιταλία καταγράφει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή». Παράλληλα "ζει" μερικές ώρες μέσα στο παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ την καθημερινότητα των προσφύγων καταγράφει τις παράτολμες απόπειρες φυγής προσφύγων και μεταναστών σε νταλίκες και κοντέινερ με προορισμό την Ιταλία.

 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος/ Κάμερα: Enri Canaj/ Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

 

Σαν τη γάτα με το ποντίκι! Οι μετανάστες, οι καθοδηγητές και οι καθημερινές απόπειρες στο λιμάνι της Πάτρας - Η ιστορία του Σαχίντ

 

Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές ήταν ένας από αυτούς που μίλησαν για το θέμα που καίει εδώ και χρόνια την Πάτρα και σχολιάζοντας την κατάσταση επεσήμανε:"Οι προσπάθειες της λιμενικής αρχής και της Υπηρεσίας Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων του ΟΛΠΑ να αποτρέψουν την παράνομη διέλευση και διαφυγή απο το λιμάνι της Πάτρας μεταναστών και προσφύγων είναι καθημερινή και κοπιώδης.
Αποδεικνύονται εξαιρετικά αποτελεσματικές, όπως δείχνουν τα στοιχεία μας, χάρις στον επαγγελματισμό των στελεχών και των εργαζομένων των ως άνω υπηρεσιών παρά τη συνεχώς αυξανόμενη ροή του μεταναστευτικού ρεύματος λόγω του κλεισίματος των βόρειων χερσαίων συνόρων της Χώρας.
Έξ ίσου σημαντικό ότι, οι ενέργειες αποτροπής πραγματοποιούνται με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και κατανόηση για το δράμα που βιώνουν οι δυστυχείς αυτοί συνανθρωποί μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις