Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι γίνεται με την συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων της Πάτρας-Οι προτεραιότητες του νέου Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Τι γίνεται με την συγχώνευση των αστυνομ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ

Συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στην Πάτρα ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτική Ελλάδας Αδαμάντιος Μητρόπουλος. Όπως είπε, βασικοί του στόχοι και προτεραιότητα είναι η περαιτέρω εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσία της δίπλα στον πολίτη, από τη γειτονιά μιας μεγάλης πόλης μέχρι τον κάτοικο του πιο απομακρυσμένου χωριού και η βελτίωση της καθημερινότητάς του.

Στόχος επίσης είναι η ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ώστε να μειωθεί σημαντικά.

Σε ερώτηση του thebest.gr για το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ.στο πλαίσιο της οποίας τα πέντε αστυνομικά τμήματα της Πάτρας συγχωνεύονται σε τρία, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ είναι κοντά στην υλοποίηση.Σε πρώτη φάση οι υπηρεσίες των αστυνομικών τμημάτων θα στεγαστούν στα κτίρια που λειτουργούν ήδη τα Α (Ανθούπολη) το Β (Ερμού) και το Ε (Ζαρουχλέικα) αστυνομικό τμήμα, (βγαίνει δηλαδή εκτός το Δ στις Ιτιές και το Γ στη Γούναρη.

"Παράλληλα υπάρχει αναζήτηση για ανεύρεση κατάλληλων κριτίων και εν συνεχεία αν είναι δυνατόν εξετάζουμε την κατασκευή νέων κτιρίων.Πράγματι υπάρχει ένα κτιριακό πρόβλημα στην Διεύθυνση, όμως είμαστε σε διαδικασία για την βελτίωσή του".

Για το θέμα των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι σαφώς υπάρχουν προβλήματα, όμως με τις δαπάνες που εγκρίνονται γίνονται επισκευές. Σίγουρα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θέλουμε νέα μέσα, αλλά εμείς μέχρι στιγμής ανταποκρινόμαστε με επάρκεια. Για το προσωπικό πάντα ζητάμε ενίσχυση,αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν είμαστε σε καλά επίπεδα".


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις