Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δένδρα "έσπασαν" αυτοκίνητα, δρόμοι γέμισαν βράχους κι έπεσαν γέφυρες από τους ανέμους-Η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Πότε το θερμόμετρο θα δείξει 0;

Πάτρα: Δένδρα "έσπασαν" αυτοκί...

Αρκετό το κρύο στην περιοχή

Εξαιρετικά δυσάρεστη η έκπληξη που δοκίμασε σήμερα ο ιδιοκτήτης ενός ΙΧ που το είχε σταθμεύσει στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Υψηλάντου στην Πάτρα. Ο κορμός ενός δένδρου έπεσε πάνω στο όχημα εξαιτίας των ανέμων προκαλώντας σημαντικές φθορές. Συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής απομάκρυναν το δένδρο και το έκοψαν προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η πτώση του.

 

Η δυνατή βροχή κι οι θυελλωδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές και στα δυτικά της Αχαίας.

Η γέφυρα που ενώνει τον Άραξο με τη Λακκόπτερα πίσω από το αεροδρόμιο έπεσε. Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασής της από το δήμο δυτικής Αχαϊας. Για το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν άλλο δρόμο για να εξυπηρετηθούν.

"Αγριεύει" ο καιρός - Ξεκόλλησε τέντα στο κέντρο της Πάτρας

Χθες βράδυ οι δυνατές μπόρες και οι θυελλώδεις άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας είχαν ως συνέπεια να σπάσει το στήριγμα τέντας στο Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου όπου άλλοτε στεγαζόταν το ομώνυμο μαγαζί εστίασης και αναψυχής. Στο σημείο ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να σταθεροποιήσουν την τέντα που είναι μεγάλη. Όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική, έφυγε χαμηλά το «μπράτσο» της τέντας και υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσει κάποιος διερχόμενος πολίτης.

Στα Καλάβρυτα χθες το απόγευμα, και συγκεκριμένα στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Πούντα – Καλάβρυτα, είχαν πέσει στο οδόστρωμα κομμάτια από βράχους και φερτά υλικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς των διεχρόμενων οχημάτων.

Σε ο,τι αφορά στην εξέλιξη του καιρού για αύριο Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας η οποία έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητή από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο υδράργυρος στην Πάτρα αύριο το πρωί δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς κελσίου ενώ στη διάρκεια της ημέρας θα υποχωρήσει στους 0 βαθμούς με τα στοιχεία να δίνουν ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο το απόγευμα.Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα θα μείνει η θερμοκρασία την Κυριακή.

Όπως έχει αναφέρει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης από τις προηγούμενες ημέρες:

«Tα στοιχεία είναι αρκετά συγκεχυμένα όσον αφορά το Σάββατο. Σύμφωνα,όμως,με το πιθανό σενάριο που αναλύθηκε προηγουμένως θα μπορούσε να ειπωθεί πως το Σάββατο στην πόλη πιθανόν να κυλήσει με νεφελώδη καιρό και ασθενή κατά περιόδους φαινόμενα χιονοπτώσεων μέχρι και σε πολύ χαμηλό υψόμετρο με βελτίωση από το απόγευμα.

Πιθανότητα γύρω στο 50% για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και για την πόλη και αν όχι στις παρυφές αυτής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως -1oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί ασθενείς.

Τάση Κυριακή-Τρίτη 8-10/1:

Βελτιωμένος φαίνεται ο καιρός με αρκετό κρύο στην πόλη.Ενδεικτικά την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωϊ η θερμοκρασία θα πέσει <0oC και μέσα στην πόλη την ίδια ώρα που οι μέγιστες με δυσκολία φαίνεται να ξεπερνούν τους 5oC».

Δυτική Ελλάδα

«Σάββατο 7/1:Υπάρχει αρκετή ομολογουμένως ασάφεια στα προγνωστικά μοντέλα όσον αφορά το Σάββατο.Παρ'όλα αυτά θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σ'ένα ενδεχόμενο σενάριο.Το σενάριο αυτό θέλει βελτιωμένο καιρό στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα (βόρεια Αιτ/νια,Ήπειρο και Βόρειο Ιόνιο) και άστατο καιρό στην δυτική και νότια Πελοπόννησο (Αχαΐα,Ηλεία,Μεσσηνία),νότιο Ιόνιο (Ζάκυνθος-νότια Κεφαλονιά) με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι και σε πεδινά τμήματα των περιοχών αυτών.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με τις μέγιστες να μην ξεπερνουν τους 2-3oC.Όσον αφορά τους ανέμους,θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 6-7bf.

Τάση Κυριακή-Τρίτη 8-10/1:Η τάση δείχνει πως θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός σε όλα τα δυτικά με έντονο όμως κρύο.

Αναμένονται αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες ακόμη και σε πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα ενώ σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα ο υδράργυρος θα διατηρείται <0oC καθ'όλη την διάρκεια των 24ωρων αυτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις