Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χιονιάς από σήμερα στη χώρα - Καλοκαιρία με κρύο και ανέμους στα Δυτικά-Δείτε αναλυτικές προγνώσεις για την Πάτρα μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Χιονιάς από σήμερα στη χώρα - Καλοκαιρία...

Η εξέλιξη του καιρού

Από την Ήπειρο και από το απόγευμα θα επηρεάσει ο χιονιάς που αναμένεται στην χώρα την εκπνοή του 2016 τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και  νοτιότερα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί ορισμένα φαινόμενα  τοπικού χαρακτήρα με την μορφή βροχοπτώσεων στα πεδινά τμήματα και με την μορφή χιονοπτώσεων στα ημιορεινά-ορεινά.

Τοπικές χιονοπτώσεις πιθανόν να δεχθούν πρόσκαιρα και τα ορεινότερα τμήματα των κεντρικών Επτανήσων.

Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλα τα δυτικά με τα φαινόμενα να σταματούν.

Προς τις βραδινές ώρες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα ανατολικά τμήματα της Ηπείρου με τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ο υδράργυρος σε πτώση με τις μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 11-12oC στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 7-8bf.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου δεν αναμένονται ιδιαίτερα φαινόμενα. Μόνη ''παραφωνία'' κάποιες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά-νοτιοδυτικά άνευ σημασίας κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με μέγιστες τιμές που δεν θα ξεπερνούν τους 7-8oC.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοανατολικοί αρχικά στα 7bf για να πέσουν στα 5bf από το μεσημέρι και μετά.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλα τα δυτικά με τον υδράργυρο να μην κατορθώνει να ξεπεράσει τους 6-7oC τις μεσημβρινές ώρες και τους ανέμους να πνέουν βορειοι-βορειοανατολικοί στα 4-5bf.

Τάση για Σαββατοκύριακο  και Δευτέρα (από 31 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου):Δεν φαίνεται να εκδηλώνονται κάποια φαινόμενα, ο υδράργυρος θα σημειώνει μέρα με την ημέρα σταδιακή άνοδο, ενώ οι άνεμοι δείχνουν να πνέουν ασθενείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!: Στον παγετό,ο οποίος αναμένεται να είναι ισχυρός την νύχτα και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης,της Παρασκευής και του Σαββάτου με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετά κάτω από το 0 σε όλα τα ημιορεινά-ορεινά τμήματα των δυτικών τμημάτων της χώρας και να πλησιάζει τους 0oC ακόμη και σε πεδινά-παρθαλάσσια τμήματα.

Επιδεινώνεται από αύριο ο καιρός-Στα λευκά θα υποδεχτούμε το 2017- Βοριάδες 9 μποφόρ στο Ιόνιο και τσουχτερό κρύο-Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Η εξέλιξη του καιρού για την πόλη της Πάτρας

Τετάρτη 28/12: Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην πόλη κατά την διάρκεια των νυχτερινών-πρώτων πρωϊνών ωρών.Ταυτόχρονα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Παναχαϊκό όρος > 700-800 μέτρων και πιθανόν χαμηλότερα προς τα ανατολικότερα τμήματά του (500-600μ).Γρήγορη βελτίωση του καιρού στην ευρύτερη περιοχή με παύση των φαινομένων. Η θερμοκρασία από 7-10oC με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5bf που στο Ρίο θα αγγίζουν τα 6-7bf.

Πέμπτη 29/12:Ηλιοφάνεια στην πόλη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 1-7oC και τους ανέμους βορειοανατολικούς στα 3-4 και στο Ρίο στα 5-6bf.

Παρασκευή 30/12:Αίθριος ο καιρός με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του για ακόμη μία ημέρα αφού η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 1oC το πρωί έως 6-7oC το μεσημέρι.Οι βορειονατολικοί άνεμοι θα αγγίξουν τα 4-5bf και αυτό κυρίως στην περιοχή του Ρίου.

Στα προάστια της πόλης αναμένουμε και κάτω από 0oC πρόσκαιρα τα πρωϊνά της Πέμπτης και της Παρασκευής .ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα αυξάνουν την αίσθηση του κρύου.

Τάση για Σ/Κ/Δ 31/12-2/1:Φαίνεται να διατηρείται η ηλιοφάνεια με βαθμιαία άνοδο του υδραργύρου μέρα με την ημέρα και με ανέμους ολοένα και εξασθενούμενους.

Ψυχρή εισβολή από αύριο και στη Δυτική Ελλάδα -Κάτω από το μηδέν θα πέσει ο υδράργυρος σε προάστια της Πάτρας

*Οι μετεωρολογικές προγνώσεις ανήκουν στον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις