Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Νέα πορεία ετοιμάζει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, εντός του Δεκεμβρίου – Το πρόγραμμα της κινητοποίησης

Πάτρα: Νέα πορεία ετοιμάζει ο δήμαρχος Κ...
Βγενόπουλος Φάνης

Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή

Με την μεγάλη πορεία στην Αθήνα κατά της ανεργίας, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και αυτή για το θαλάσσιο μέτωπο, τον περασμένο Ιούλιο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ετοιμάζει άλλη μια πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Αυτή τη φορά η κινητοποίηση θα γίνει γύρω στις 10 Δεκέμβρη, μιας και αφορμή αποτελεί η ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, η οποία οριστεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο στόχος της δημοτικής Αρχής είναι μέσω της κινητοποίησης να προβάλει τις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων και όσων γενικότερα έχουν χτυπηθεί από την κρίση, δεδομένου ότι και ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι προϋπολογισμός λιτότητας.

«Στόχος μας είναι με την πορεία να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, καθώς με τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν θα επιστραφούν οι τεράστιες απώλειες του λαού, αλλά θα υπάρξουν νέα μέτρα σε βάρος του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr, στέλεχος της δημοτικής Αρχής περιγράφοντας το σκοπό της πρωτοβουλίας.

Από την πορεία για την ανεργία, τον περασμένο Απρίλιο, η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στο Σύνταγμα

Από την πορεία για την ανεργία, τον περα...

Από την πορεία για την ανεργία, τον περασμένο Απρίλιο, η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στο Σύνταγμα

Στους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής, όπως πληροφορείται το thebest.gr, είναι η πορεία να ξεκινήσει από το Παμπελοποννησιακό στάδιο και να καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου. Στο μεσοδιάστημα υπάρχουν σκέψεις για τουλάχιστον δυο συμβολικές στάσεις, μια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», με σκοπό να τονιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και άλλη μια σε σχολικό συγκρότημα (ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο), όπου θα αναδειχθεί η ελλιπής χρηματοδότηση προς το Δήμο για τη συντήρηση των σχολείων και θα υπογραμμιστούν οι ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει συναυλία. Κάτι δηλαδή ανάλογο με αυτό που είχε γίνει στο Σύνταγμα στον περασμένο Απρίλιο, όπου είχε καταλήξει η πορεία κατά της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή θα καλέσει τις επόμενες ημέρες τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής, ώστε να συναποφασιστεί το πρόγραμμα της δράσης και να οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο.

Παράλληλα, θα τρέξει και καμπάνια ενημέρωσης των Πατρινών, η οποία θα συνοδεύεται από κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Όλες οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες, με τη δημοτική Αρχή να συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για το θέμα, μάλλον την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Από την πορεία για την διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου, που έγινε στη λιμενική ζώνη τον περασμένο Ιούλιο

 Από την πορεία για την διεκδίκηση του θ...

Από την πορεία για την διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου, που έγινε στη λιμενική ζώνη τον περασμένο Ιούλιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις