Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα παράταση… ζωής πήρε τελικά η αιωνόβια κουκουναριά της Αρόης – Οι αντιδράσεις ανέβαλαν την… εκτέλεσή της

Πάτρα: Νέα παράταση… ζωής πήρε τελικά η ...

Θα ζητηθεί και η γνώμη του ΤΕΕ

20:56 Νέα παράταση ζωής πήρε τελικά σήμερα η ιστορική κουκουναριά της Αρόης. Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας η δημοτική Αρχή έκανε ένα βήμα πίσω και τελικά ο Κώστας Πελετίδης αποδέχθηκε να μην προχωρήσει άμεσα η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία κατά πλειοψηφία είχε προτείνει την άμεση κοπή της κουκουναριάς που στέκει αγέρωχη στην είσοδο της συνοικίας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Μετά της αντιδράσεις Πατρινών που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές μέσω διαδικτύου για την σωτηρία του δέντρου, της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αχαΐας και άλλων φορέων, ο Δήμαρχος αντιπρότεινε… καθυστερήσεις. Είπε πρώτα να υπάρξει η γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος κατά πόσο η σωτηρία το δέντρου με παράλληλες παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων, είναι εφικτή.

Το επιχείρημα ότι υπάρχει λύση υποστηρίζει σθεναρά εδώ και καιρό ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ο οποίος έχει υποβάλει και σχετική πρόταση με σχέδιο δημιουργίας ράμπας η οποία θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να περνούν πάνω από τις ρίζες της κουκουναριάς. Αυτή την άποψη επανέλαβε και σήμερα ο εκπρόσωπος του Συλλόγου που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και εκπρόσωποι την κατοίκων και της ΟΙΚΙΠΑ.

Με την αρχική πρόταση περί κοπής του δέντρου συντάχθηκε η κυρία Βίβιαν Σαμούρη ενώ καθαρή θέση κατά του ξαφνικού θανάτου της κουκουναριά πήραν οι παρατάξεις ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Κοινοτικόν, Πάτρα: η δική μας πόλη κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κατεδείχθη ότι τελικά η δημοτική Αρχή δίστασε να προχωρήσει στην κοπή του δέντρου βλέποντας ότι υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, ενώ παράλληλα δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, προχωρήσει ο σχεδιασμός της για δεντροφύτευση της οδού Αρόης.

 

17.16:  Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τάχθηκε υπέρ της κοπής του δέντρου, επισημαίνοντας ότι προέχει η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και δικυκλιστών. Ο δήμαρχος επικαλέστηκε και τις γνωμοδοτήσεις των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες ζητούν την κοπή του δέντρου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Χριστόπουλος στην τοποθέτησή του, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του δέντρου, καλώντας τον δήμαρχο να καλέσει τις υπηρεσίες του Δήμου να βρουν λύση σε αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χριστόπουλος πρότεινε εάν οι τεχνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να βρουν τεχνικά εφικτή λύση, τότε ο Δήμος να απευθυνθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις