Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωτήλας στο thebest.gr : "Το έμαθα από το ίντερνετ ότι με διέγραψε ο Θεοδωράκης" – «Όλα είναι ανοικτά» για τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ

Φωτήλας στο thebest.gr : "Το έμαθα ...

Με απόφαση του Στ. Θεοδωράκη

*Πρώτη Ενημέρωση 21.00

21.00: Από το διαδίκτυο έμαθε την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ο Αχαιός βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας. Αυτό φέρεται να είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, σε πηγαδάκι στη Βουλή, όπως γράφει η huffingtonpost.gr.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φωτήλας είχε διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη προτείνοντας τη συμπόρευση του Ποταμιού με τη ΝΔ.

Ωστόσο, σε συνομιλίες που είχε με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη Βουλή ο κ. Φωτήλας είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν έχω έρθει σε καμία επαφή με τη ΝΔ». Ερωτηθείς, εντούτοις για ενδεχόμενη μελλοντική του συνεργασία με το κόμμα της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Αχαΐας απάντησε πως «όλα είναι ανοιχτά».

«Ο εχθρός για μένα δεν είναι το Ποτάμι. Ήταν και είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να διώξουμε αυτή τη σπείρα που λυμαίνεται τον τόπο» δήλωσε επίσης ο κ. Φωτήλας, επισημαίνοντας ότι δεύτερος στόχος για εκείνον ήταν να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

«Αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε ακόμα και "στριμώχνοντας" τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάντως δεν μπορούμε να έχουμε αυτοκτονικές τάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν το μικρό παιδί που λέει "αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου" και κάθεται μόνο του σε μία γωνία. Δεν είχαμε με το Ποτάμι διαφωνίες ως προς τους στόχους αλλά ως προς το πώς θα φτάσουμε στο σκοπό», συνέχισε.

Αναφερθείς στη χθεσινή ανακοίνωση του γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού Παντελή Αβραμίδη, o κ. Φωτήλας σημείωσε: «Με εξέπληξε η χθεσινή ανακοίνωση γιατί ήταν ανακοίνωση λάσπης.

«Το Ποτάμι ως προοδευτικό και ανανεωτικό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί πρακτικές λάσπης. Άλλωστε συνήθως η λάσπη επιστρέφει σ’ εκείνον που τη ρίχνει» τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας.

 

16:53 Το thebest.gr επικοινώνησε με τον κ. Φωτήλα ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συμμετέχει σε εργασίες κοινοβουλευτικής επιτροπής της οποίας είναι μέλος. Προς το παρόν δεν ήθελε, εν θερμώ, να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. του Ποταμιού και παρέπεμψε σε γραπτή ανακοίνωση με την οποία θα τοποθετηθεί επισήμως αργότερα και αφού προφανώς επεξεργαστεί με ψυχραιμία τα νέα δεδομένα που έχουν πλέον δημιουργηθεί.

 

16:05 Την απόφασή του να διαγράψει τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού γνωστοποίησε πριν από λίγο στον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης. Είχαν προηγηθεί χθες νέες δηλώσεις του κ. Φωτήλα για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Θεοδωράκη στον Πρόεδρο της Βουλής:

"Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος."

Νωρίτερα ο Παντελής Αβραμίδης, γραμματέας Οργανωτικού του Ποταμιού, είχε απαντήσει δημόσια στον κ. Φωτήλα σχετικά με την αναφορά του δεύτερου περί συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ:

«Αγαπητέ Ιάσων,

Πράγματι το Ποτάμι είναι "ένα φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα". Δεν τρώει όμως κουτόχορτο. Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι "σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ", τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Παντελής Αβραμίδης».

Πηγές του Ποταμιού σχολίαζαν ότι «η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα ελήφθη μετά από τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του σε επίσημες θέσεις του Κινήματος» και «προέκυψε και από τις τελευταίες κινήσεις του με τις οποίες φαίνεται να έχει κάνει άλλες επιλογές».

Μετά την απομάκρυνση του κ. Φωτήλα από την ΚΟ του Ποταμιού, οι ανεξάρτητοι βουλευτές γίνονται συνολικά πέντε.

 

"Φουρτούνα" στο "Ποτάμι" - "Tίμησε την εντολή που πήρες ή πήγαινε στο καλό" λέει ο Αβραμίδης στον Φωτήλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις