Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Φουρτούνα" στο "Ποτάμι" - "Tίμησε την εντολή που πήρες ή πήγαινε στο καλό" λέει ο Αβραμίδης στον Φωτήλα

"Φουρτούνα" στο "Ποτάμι&q...

Ανοιχτή επιστολή στον βουλευτή

Αντιδράσεις προκαλεί η άποψη που επανέλαβε ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, για τη συνεργασία του κόμματος με τη ΝΔ. Ο δημοσιογράφος και στέλεχος του Ποταμιού Δημήτρης Αβραμίδης σήμερα απευθύνεται στον βουλευτή με ανοιχτή επιστολή του, στην οποία του επισημαίνει ότι ουσιαστικά είναι ο μόνος σχεδόν στους κόλπους του Ποταμιού που προτείνει αυτή τη συνεργασία. Επιπλέον τον καλεί να τιμήσει την εντολή που πήρε, "να παραμείνεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και να απόσχεις από πράξεις και κινήσεις που μειώνουν την κοινή μας προσπάθεια.

Σε διαφορετική περίπτωση, πήγαινε στο καλό. Δεν θα είσαι δα μήτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που, με μερικές κακές δημοσκοπήσεις, πηδάει από το καράβι".

Ιάσονας Φωτήλας:Θέλει συνεργασία του Ποταμιού με τη ΝΔ

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητέ Ιάσονα,

Πάει καιρός τώρα που κυκλοφορούν, φόρα παρτίδα, οι πληροφορίες για την εκλογική σου συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Πληροφορίες που, είναι αλήθεια, τις τροφοδοτεί σταθερά η δική σου στάση αφού αυτό που κυρίως έχουμε να θυμόμαστε από τη μέχρι τώρα βουλευτική σου σταδιοδρομία είναι η επιμονή σου να πάει το Ποτάμι στη Νέα Δημοκρατία.

Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτή σου η άποψη μέσα στο Ποτάμι είναι εξαιρετικά μειοψηφική, για να μην πω ότι τη διατυπώνεις μόνος σου. Εν τούτοις την επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά, με αποκορύφωμα τον τελευταίο καιρό όπου, καθώς φαίνεται, δεν πρόκειται για τη διακίνηση μιας άποψης στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά για αποφάσεις που έχεις πάρει και που αφορούν το πολιτικό σου μέλλον.

Στο σημείο αυτό έχω να σου πω δύο πράγματα. Σε ότι αφορά την άποψή σου αυτή καθαυτή, γνωρίζεις ότι το Ποτάμι έχει συστηματικά αρνηθεί να γίνει προσάρτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία ή ακόμα και για το ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, με δυσκολίες, αλλά η επιμονή στον αυτόνομο ρόλο και λόγο μας είναι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Πιστεύουμε ότι στο Ποτάμι έχει συγκροτηθεί ένας σκληρός πυρήνας βαθιά μεταρρυθμιστικών απόψεων για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και πάνω σε αυτές τις απόψεις επιμένουμε. Και φυσικά, γνωρίζεις καλά, ότι η συνεχής σου επιμονή για να συνεργαστούμε με τη Ν.Δ. συνιστά μια διαρκή υπονόμευση του αυτόνομου ρόλου μας.

Αν όμως δεν πρόκειται απλώς για μια άποψή σου, αλλά έχεις λάβει τις αποφάσεις σου, το πράγμα αλλάζει. Κατανοώ ότι πολλοί βουλευτές έχουν μία και μόνο στρατηγική που είναι η επανεκλογή τους. Πρέπει όμως κι εσύ να κατανοήσεις ότι βουλευτές που μετακινούνται από κόμμα σε κόμμα με μόνη έγνοια τη διατήρηση του αξιώματος και των απολαβών του, δεν τιμούν την πολιτική ζωή, μήτε τους ψηφοφόρους τους, ουδέ τους ίδιους τους εαυτούς τους. Κι ούτε χρειάζεται να σου θυμίσω πως αποκαλούνται οι βουλευτές ενός κόμματος που εγκαταλείπουν το κόμμα τους προσχωρώντας αλλού με προσωπικά ελατήρια.

Σε ότι με αφορά θα επιθυμούσα να τιμήσεις την εντολή που έχεις λάβει, να παραμείνεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και να απόσχεις από πράξεις και κινήσεις που μειώνουν την κοινή μας προσπάθεια.

Σε διαφορετική περίπτωση, πήγαινε στο καλό. Δεν θα είσαι δα μήτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που, με μερικές κακές δημοσκοπήσεις, πηδάει από το καράβι.

Δ. Αβραμίδης

Δ. Αβραμίδης

Δ. Αβραμίδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις