Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα:Δύο σχεδόν χρόνια χωρίς ασθενοφόρο το K.Υ. Ερυμάνθειας-Οι γιατροί κάνουν τον νοσηλευτή και τον φύλακα-Η κατάσταση με τ΄ασθενοφόρα στη Δυτική Ελλάδα

Αχαΐα:Δύο σχεδόν χρόνια χωρίς ασθενοφόρο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Σύμφωνα με καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ

Στο θέμα των ελλείψεων ασθενοφόρων ανά υγειονομική περιφέρεια της xώρας επανήλθε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει:"18 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες και 5-10 Ασθενοφόρα στα συνεργεία καθημερινά. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη την Δυτική Ελλάδα 20-21 ασθενοφόρα. Στην κίνηση με βάση τον πληθυσμό και την έκταση θα έπρεπε να είναι τα τριπλάσια".

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας, όπυ έχει αναδείξει ιδιαίτερα το thebest.gr.Πριν σχεδόν δύο χρόνια το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο έπιασε φωτιά την ώρα που μετέφερε ασθενή.

"Το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας έπιασε φωτιά 23 Ιανουαρίου 2015 ενώ μετέφερε Ασθενή, τον οποίο με κίνδυνο της ζωής του απεγκλώβισε ο ίδιος οδηγός του Ασθενοφόρου. Από τότε έως σήμερα 1,5 χρόνο μετά το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας δεν διαθέτει ασθενοφόρο.
Στη Δυτική Ελλάδα αντί να διακομίζονται οι Ασθενείς με τα Ασθενοφόρα, διακομίζονται τα ασθενοφόρα με γερανούς" αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σήμερα το thebest.gr επικοινώνησε με τον γιατρό και διευθυντή του Κ.Υ. Ερυμάνθειας Παναγιώτη Κόλλια, ο οποίος ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες το Κέντρο θα αποκτήσει ασθενοφόρο. Πρόκειται για ένα παλιό από το Κ.Υ Κρανιδίου, το οποίο βρίσκεται στο συνεργείο.  Ωστόσο το πρόβλημα θα λυθεί εν μέρει, δεδομένου ότι υπάρχει μόνο ένας οδηγός, από τους τρεις που υπήρχαν (οι άλλοι δύο συνταξιοδοτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν).. Αρα διακομιδές θα γίνονται μόνο κάποιες ώρες τις ημέρας.

Μέχρι τώρα το κενό καλυπτόταν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την Πάτρα , με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέμα κινδύνου του ασθενούς, ειδικά όταν αυτός βρίσκεται εκτός Κ.Υ. στο σπίτι του , σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή.

Ταυτόχρονα παραμένει το θέμα με την έλλειψη νοσηλευτών, όπου υπάρχει μόνο μία, ενώ ξέμειναν και από τη μοναδική καθαρίστρια και τελευταία καλύπτεται η καθαριότητα από ιδιωτικό συνεργείο.

Όπως αναφέρει ο κύριος Κόλλιας πρόβλημα προκύπτει και με το ιατρικό προσωπικό και τις εφημερίες. Οι γιατροί είναι εφτά και για να καλυφθούν οι ανάγκες ξεπεράστηκε και αυτόν τον μήνα το πλαφόν των έξι ωρών εφημεριών το μήνα, με αποτέλεσμα τις επιπλέον να μην τις πληρώνονται οι γιατροί και όπως αναφέρει ο διευθυντής του Κ.Υ. μετά την αποχώρηση ενός γιατρού αυτόν τον μήνα το πρόβλημα θα οξυνθεί.

Χωρίς ασθενοφόρο παραμένει το Κέντρο Υγείας ... - Thebest.gr

Κέντρα Υγείας Αχαΐας: Κίνδυνος λουκέτου από περικοπές - Thebest.gr

Αχαΐα:Κάηκε το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας ... - Thebest.gr

Αχαΐα: Φωτιά έπιασε ασθενοφόρο Κέντρου Υγείας στη ... - Thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις