Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα μέσα Νοεμβρίου η πέμπτη δημοπράτηση της Πατρών - Πύργου

Στα μέσα Νοεμβρίου η πέμπτη δημοπράτηση ...

Εν αναμονή της κατασκευής το αυτοκινητόδρομου

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του 5ου τμήματος «Βάρδα-Σαγέικα»του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα για τις παραμέτρους του έργου (φάκελος, χρονοδιάγραμμα).

Ο κ.Σπίρτζης πρόσθεσε ότι η 4η θα γίνει μόλις εγκριθούν από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων τα νέα τεύχη δημοπράτησης, για το οποία ισχυρίστηκε ότι είναι διαδικασία λίγων ημερών. Παράλληλα, δήλωσε ότι δέσμευση της αρμόδιας υπηρεσίας είναι η δημοπράτηση όλων των τμημάτων ως τον Φεβρουάριο του 2017, η αποστολή του φακέλου του έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο και η έγκρισή του τον Απρίλιο.

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε την πρόθεση του να μη δώσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν συνηθίζω να δίνω ημερομηνίες ολοκλήρωσης έργων και διαγωνισμών, γιατί μέχρι να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα, με το μπάχαλο που έχουμε κληρονομήσει, κανένας, ούτε μάγοι, δεν μπορεί να δώσει ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν, για διάφορους λόγους. Θα το κάνουμε θεσμικά και τότε θα μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να δεσμεύεται και να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις».

Απαντώντας στην ερώτηση του κ.Φωτήλα για το αν ελλοχεύει κίνδυνος απόρριψης του φακέλου, ο κ.Σπίρτζης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν έχουμε ανησυχία με εκπτώσεις 50%, με 0% έκπτωση είναι που θα είχαμε».

Ο Αχαιός βουλευτής  επεσήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι τρεις δημοπρατήσεις με έναν μειοδότη, χωρίς νομικές συμβάσεις και χωρίς έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με οκτώ μεγάλες δικαστικές διαμάχες από απαλλοτριώσεις να εκκρεμούν και να μην έχει ακόμη αποσταλεί ο Φάκελος Μεγάλου Έργου στην Ε.Ε. και υπενθύμισε ότι «αγωνιούμε για το έργο Πατρών – Πύργου όταν το πραγματικό έργο είναι Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό – Τσακώνα». Επίσης επέκρινε την απουσία τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων και ζήτησε από τον υπουργό σαφή και ξεκάθαρη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νότια χάραξη.

Πάτρα: Η... ανακαινισμένη... χειρόγραφη πινακίδα της Εθνικής Πατρών Πύργου... ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ιάσονας Φωτήλας: Το έργο της Πατρών – Πύργου το «μελετάμε», αλλά θα υλοποιηθεί κάποτε;

Πατρών-Πύργου:Tον Σεπτέμβριο η δημοπράτηση του ... - Thebest.gr

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις