Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ιόνια Γη»: Μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων των Επτανήσων

«Ιόνια Γη»: Μια νέα πρωτοβουλία για την ...

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στη δημιουργία της «Ιόνιας Γης» μιας ανώνυμης, μη κερδοσκοπικής εταιρείας η οποία θα έχει ως στόχο της την ανάδειξη, προβολή και προώθηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικών των αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται στα Επτάνησα,  προχωράει το αμέσως προσεχές διάστημα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στην πρωτοβουλία αυτή, που βρήκε την αμέριστη αποδοχή τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και των φορέων, θα συμμετέχουν οι Δήμοι, Επιμελητήριο, Τυποποιητές, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, Ε.Α.Σ.Ζ. παραγωγοί  λαϊκών αγορών, ελαιουργοί και άλλοι πολλοί.

Για την ιδέα της «Ιόνιας Γης» και τους στόχους της μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Νιοτόπουλος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκμεταλλεύτηκε άμεσα τη δυνατότητα που της δίνει ο νέος Νόμος και μετά από συζητήσεις κατέληξε στο ότι πρέπει να φτιαχτεί αυτή η Α.Ε. που θα έχει την ευελιξία που δεν διαθέτει ο στενός Δημόσιος Τομέας.

«Χρειάζεται όμως ένας πολύ αυστηρός έλεγχος ώστε να μην πέσουμε στις περιπτώσεις του παρελθόντος όταν Αναπτυξιακές και άλλες Α.Ε. οδηγούνταν στις εισαγγελικές αίθουσες. Η Περιφέρεια μπήκε μπροστάρης σε αυτή την εξέλιξη και κάναμε το επόμενο βήμα να έρθουμε δηλαδή σ’ επαφή με τις τοπικές κοινωνίες. Το αγκάλιασμα ήταν πάρα πολύ μεγάλο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλους τους φορείς. Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο, θα προχωρήσουμε στην σύσταση αυτής της Α.Ε.»

Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου αρχικά προβλέπεται ένα Δ.Σ. 9-11 ατόμων, στην παρούσα φάση με κύριο μέτοχο την Περιφέρεια στην πορεία όμως στόχος είναι, όσο αυτό είναι δυνατόν, το ποσοστό της Περιφέρεια να μειωθεί και ν’ αυξηθούν τα ποσοστά των «μικρότερων» μερών.

«Πέραν του τουρισμού στα νησιά του Ιονίου καταφέραμε να κρατήσουμε σοβαρό ποσοστό του αγροτικού μας τομέα, είναι κρίμα λοιπόν να μην μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να πάνε ένα βήμα μπροστά. Να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τους βοηθήσουμε στην τυποποίηση, στο μάρκετινγκ για την εξαγωγή, γιατί εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, και να σταματήσει επιτέλους αυτός ο πλούτος που παράγεται να πουλιέται με τον «τόνο». Να πουλιέται πλέον πιο εξειδικευμένα και με πιο στοχευμένες δράσεις ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μπορεί οικονομικά να αναδιανέμεται στους δικαιούχους δηλαδή τους παραγωγούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νιοτόπουλος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η «Ιόνια Γη» θα έχει ως έδρα της την Κέρκυρα θα έχει όμως παραρτήματα σε όλα τα νησιά, ενώ προβλέπεται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να μπορέσει να βοηθήσει σε όλες τις φάσεις και ανάλογα με την περιοχή.

Τέλος αναφέρθηκε και στην στενή συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Ιονίου στην οποία αποβλέπει η Περιφέρεια: «Για πρώτη φορά η Περιφέρεια έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με τα δύο Ανώτατα Ιδρύματα της περιοχής μας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, με την οποία ζητάμε να είναι παρόντα σε όλες αυτές τις δράσεις μας και να γίνουν κομμάτια της κοινωνίας με δράσεις σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις