Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Κανένα νεότερο για τη μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου

Πύργος: Κανένα νεότερο για τη μεταφορά τ...

Συστέγαση στις εφτά λυόμενες αίθουσες στα Βυτινείκα

Στο σημείο «μηδέν» εξακολουθούν να βρίσκονται οι διαδικασίες μεταστέγασης του Ειδικού Γυμνασίου Πύργου σε άλλο σχολικό συγκρότημα με αποτέλεσμα, η συστέγαση στις εφτά λυόμενες αίθουσες στα Βυτινείκα με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. συνεχίζεται για ακόμα μια χρονιά.

Οι διαμαρτυρίες του Νομαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» είναι έντονες, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην υλοποίηση των αποφάσεων είναι αναίτιες και διαιωνίζουν τα προβλήματα λειτουργίας των δυο ειδικών σχολείων.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαδάτος, οι μαθητές με ειδικές δεξιότητες, εξακολουθούν να στοιβάζονται στις εφτά συνολικά ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες στα Βυτινέικα παρότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για τη μεταστέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα στο Σώστι Αμαλιάδος.

«Το πράσινο φως για την μεταφορά του ειδικού γυμνασίου έχει δοθεί από το Δήμαρχο Ήλιδας και το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο ο Νόμος ορίζει πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πύργου και του Δημοτικού του Συμβουλίου. Παρότι λοιπόν, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με τον οποίο συναντήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου προχθές στην Πάτρα, έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στον κ. Λιατσή εδώ και 20 μέρες (στις 15 Σεπτέμβρη), ζητώντας τη συναίνεση του, δεν έχει λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Ούτε καν έχει εντάξει προς συζήτηση το θέμα μεταστέγασης στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι αυτό έχει συνεδριάσει. Αρνείται ο κ. Λιατσής να δώσει λύση, άγνωστο γιατί…» είπε και συνέχισε «ας μας πει τι να κάνουμε. Εμείς έχουμε ως μοναδική λύση τη μεταστέγαση στο Σώστι, αν όμως δεν συναινεί ας μας δώσει ο ίδιος λύση παραχωρώντας στο ειδικό γυμνάσιο ένα κτίριο, σχολικό ή μη για να μπορέσει να λειτουργήσει».

Στο σημείο αυτό, πρότεινε ακόμα προς τη δημοτική αρχή Πύργου, να αξιοποιήσει το οικόπεδο των πέντε στρεμμάτων που έχει αγοραστεί δίπλα ακριβώς από το ΕΕΕΕΚ Πύργου, τοποθετώντας νέες λυόμενες αίθουσες ώστε να μεταφερθεί το ειδικό γυμνάσιο. «Η κατάσταση στο σχολείο είναι πλέον επιβαρυμένη και από το γεγονός ότι ο χρόνος καταλληλότητας και χρήσης των λυόμενων αιθουσών έχει ολοκληρωθεί.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα, θα καλέσουμε και την Επιτροπή προκειμένου να ελέγξει την καταλληλότητα τους οπότε ενδέχεται να υπάρξει συνολικότερο πρόβλημα στέγασης των σχολείων. Όπως και να’ χει, το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει τα δυο σχολεία να έχουν χωριστεί για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και οι ειδικότητες τους. Αλλιώς, καταδικάζουν τα παιδιά μας…».

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις