Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 1.000 αρχαία αντικείμενα βρήκαν οι αστυνομικοί-Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις στην Πάτρα.Την Παρασκευή απολογούνται οι συλληφθέντες- ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 1.000 αρχαία αντικείμενα βρήκαν...

Η σπείρα είχε διεθνή δράση

07.00 Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το πρωί από την Αστυνομία για την μεγάλη υπόθεση λαθρανασκαφών και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων από εγκληματική ομάδα που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε Ελλάδα και εξωτερικό και την οποία "ξήλωσε" η Ασφάλεια Πατρών, με μια γιγάντια ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν κατασχεθεί πάνω από 1000 αρχαία αντικείμενα, νομίσματα, αγάλματα, κι άλλα, μικρών διαστάσεων, αλλά μεγάλης αξίας. Η δράση της έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό με τη Βουλγαρία να είναι μία από τις χώρες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Τα μέλη της πωλούσαν τα αντικείμενα εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.

Χθες αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι 25 από τους 26 συλληφθέντες, οι οποίοι πήραν προθεσμία για την Παρασκευή, ώστε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ο 26ος συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

21:17 Την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Πατρών  οι 25 συλληφθέντες  που φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συλληφθεί ένα ακόμα άτομο το οποίο όμως νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρισας.

 

20:57 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr οι 25 συλληφθέντες και οι συνεργοί τους που αναζητούνται εμπλέκονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

................

Στα δικαστήρια της Πάτρας, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες από τον Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν νωρίτερα τα 25 άτομα που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων.

Νωρίτερα

Δύο αρχαία αγάλματα κρυμμένα σε πηγάδι στην περιοχή Πετρι Νεμέας εντόπισαν οι Αρχές στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της σπείρας λαθρανασκαφών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Korinthostv.gr, τα μεγάλα αρχαία αγάλματα που έριξαν οι αρχαιοκάπηλοι στο πηγάδι, ενώ συνελήφθησαν δυο άτομα από την περιοχή και αναζητείται άλλον ένα.

Δείτε το βίντεο:

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με διακριτούς ρόλους λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών, στο πλαίσιο μεγάλης ταυτόχρονης επιχείρησης, με τη συνδρομή των κατ τόπους αστυνομικών δυνάμεων. Η σπείρα έχει διεθνή χαρακτήρα και έκανε λαθρανασκαφές και στη συνέχεια πωλούσε αρχαία αντικείμενα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr στους 25 συλληφθέντες προστέθηκε ένας ακόμα και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η εγκληματική ομάδα είχε χωριστεί σε υποομάδες με διακριτούς ρόλους. Άλλοι έκαναν τις λαθρανασκαφές, άλλοι μετέφεραν, άλλοι έκαναν τις εκτιμήσεις και άλλοι είχαν αναλάβει την εμπορία των αρχαίων (νομίσματα, αγάλματα κλπ).

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Ελλάδας μεταξύ άλλων, στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, το  Αίγιο, στην Αιτωλοακαρνανία, στη Θεσσαλία, στις Σέρρες στη Δράμα αλλά και σε νησιά όπως η Ρόδος.

Εκτός από τους 26 συλληφθέντες έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμα 15 ατόμων.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Ασφάλειας Πατρών και αύριο το πρωί αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

"Γιγάντια" Επιχείρηση από την Ασφάλεια Πατρών σε όλη τη χώρα για την εξάρθρωση κυκλώματος που κάνει λαθρανασκαφές και πωλεί αρχαία αντικείμενα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις