Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν 30 δις σε φόρους που θα είχαν καταργηθεί!»

 Άγγελος Τσιγκρής: «Οι Έλληνες καλούνται...

Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα

Με αφορμή τη νέα "φοροκαταιγίδα" -ύψους 30 δις ευρώ- που περιμένει τους επόμενους μήνες τα Ελληνικά νοικοκυριά, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο αστρονομικό ύψος των 30 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των άμεσων και έμμεσων φόρων που ευελπιστεί να εισπράξει η κυβέρνηση από το τέλος Σεπτεμβρίου ως και το τέλος Ιανουαρίου του 2017 για να αποφύγει τον "κόφτη".

Το ημερολόγιο της Εφορίας προβλέπει τουλάχιστον δύο φορολογικά σοκ κάθε μήνα μέσω των οποίων μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και κάτοχοι ακινήτων καλούνται να κρατήσουν όρθιο το κράτος.

Συγκεκριμένα, σε 150 ημέρες οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ και τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για το 2017.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο λογαριασμός των έμμεσων φόρων περιλαμβάνει αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και υγραέριο κίνησης. Η νέα επιβάρυνση θα έλθει τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να τη φέρει από τις 15 Οκτωβρίου.

Μετά τον αυξημένο ΦΠΑ, η κυβέρνηση, που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), ο οποίος προφανώς θα είναι σε μόνιμη βάση και θα επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία, με κλιμακωτούς συντελεστές, διατηρώντας ωστόσο τα προϋπολογισμένα έσοδα στα 2,65 δισ. ευρώ, όπως και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η υπερ-φορολόγηση των ακινήτων, ο φόρος στα αγροτεμάχια, το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και οι δεκάδες άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών, έχουν ήδη αυξήσει οκτώ φορές τη φορολογική επιβάρυνση του μέσου φορολογούμενου.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης -που οδηγεί σε αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, λόγω της μείωσης της φορολογητέας βάσης πολλών φόρων και της αύξησης της μη οικειοθελούς συμμόρφωσης  τις φορολογικές υποχρεώσεις- η λύση δεν μπορεί να αναζητηθεί σε πρόσθετα φορολογικά μέτρα αποκλειστικά ταμιευτικού χαρακτήρα που αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Αντί, λοιπόν, να επιβάλλει νέους έκτακτους φόρους ή να αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές υφιστάμενων φόρων, η κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ή τουλάχιστον όσων δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Το τρίπτυχο οικονομική κρίση – υστέρηση εσόδων – λήψη νέων φορολογικών μέτρων δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο στα δημόσια οικονομικά της χώρας, από τον οποίο η έξοδος δεν είναι εμφανής.

Τα παραπάνω αυξάνουν την ευθύνη όλων μας προκειμένου να αλλάξουμε τις πρακτικές οικονομικής αφαίμαξης και στραγγαλισμού της κοινωνίας…»._

_____________________________________

Ο  Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει Γενικός Γραματέας του Υπουργειλου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις