Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Από Οκτώβρη έρχονται κλήσεις για όσους σταθμεύουν παράνομα – Τα επόμενα βήματα για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Πάτρα: Από Οκτώβρη έρχονται κλήσεις για ...
Βγενόπουλος Φάνης

Αποφασισμένη η δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το μέτρο

Αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η δημοτική Αρχή της Πάτρας. Το σύστημα ξεκίνησε πιλοτικά από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό από όλους τους οδηγούς.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική Αρχή, εξετάζει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν ότι πλέον η στάθμευση στο κέντρο της πόλης δεν είναι ελεύθερη.

Οι δράσεις εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και πριν τον Οκτώβριοι, οπότε και τα δημοτικά συνεργεία θα αρχίσουν να «κόβουν» κλήσεις τους παραβάτες.

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι θα αφήσουμε έρμαιο το κέντρο της Πάτρας. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη στάθμευση, οι οποίοι να διασφαλίζουν ελεύθερες θέσεις, για όσους έχουν ανάγκη και όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο κέντρο», σημειώνει χαρακτηριστικά στο thebest.gr, στέλεχος της δημοτικής Αρχής.

Πάντως, χαρακτηριστικό της έλλειψης ενημέρωσης των δημοτικών αποτελεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική Αρχή με την οποία καλεί τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου που δεν έχουν λάβει κάρτα ελεύθερης στάθμευσης να πάνε στα γραφεία του Δήμου και να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι του κέντρου είχαν διαμαρτυρηθεί προς τις δημοτικές υπηρεσίες, διότι όπως είπαν δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να λάβουν τις κάρτες.

Πάντως, ο Δήμος το προηγούμενο διάστημα με σωρεία ανακοινώσεων είχε καλέσει τους κατοίκους του κέντρου να καταθέσουν αιτήσεις…

Στο μεταξύ, οι δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί την παρακολούθηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, συνεχίζουν να ενημερώνουν τους οδηγούς και να επιδίδουν ενημερωτικά σημειώματα στους παραβάτες.

Η αίσθηση που έχουν στη δημοτική Αρχή είναι ότι μια μερίδα των οδηγών έχει ήδη συμμορφωθεί με το μέτρο, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ακόμη δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια πολλαπλασιασμού των σημείων πώλησης των ειδικών καρτών (γνωστά και ως ξυστό), τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούν οι οδηγοί που σταθμεύουν στο κέντρο.

Όσο για το δημοτικό πάρκινγκ στη λιμενική ζώνη και τα δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία στο κέντρο, ακόμη δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα, κάτι που αναμένεται να συμβεί με την κανονική έναρξη του μέτρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις