Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γιάννης Μπαλάφας από την Πάτρα: Θετική η θητεία της κυβέρνησης, υπάρχουν ωστόσο και αξιοσημείωτες αρνητικές πλευρές

Ο Γιάννης Μπαλάφας από την Πάτρα: Θετική...

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών μιλά σε εκδήλωση στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών

Θετικά αποτίμησε την έως τώρα θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Γιάννης Μπαλάφας, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα για να μιλήσει στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου στην πλατεία Γεωργίου.

Η πολιτική εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και της προσυνεδριακής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μετά τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας 5/9/2016. Ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε πως η θητεία της κυβέρνησης βαίνει καλώς επισήμανε ωστόσο πως υπάρχουν και αξιοσημείωτες αρνητικές πλευρές. Για την συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, ο κ. Μπαλάφας παραδέχτηκε πως επρόκειτο για μία δύσκολη συμφωνία που έπρεπε να την τηρήσουμε.

«Είμαστε εδώ, ανοιχτοί στο διάλογο στο δρόμο προς το συνέδριο και οφείλουμε να ακούσουμε και τις γκρίνιες και τις όποιες απογοητεύσεις υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας στην ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα του Εμπορικού συλλόγου της Πάτρας.

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αχαική πρωτεύουσα, ο κ. Μπαλάφας μίλησε και στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», στον δημοσιογράφο Θάνο Χριστακόπουλο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση για να βγάλει «τα κάστανα από την φωτιά».

Αναφορικά με την πορεία προς το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις προκλήσεις της εποχής ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»:

«Είναι ουσιαστικά το πρώτο συνέδριο που γίνεται σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Είναι κόμμα πλέον που δεν κάνει αντιπολίτευση, όπως κάναμε πολλά χρόνια, είναι συνθήκες δύσκολες, πρωτόγνωρες, σύνθετες, έχει αλλάξει και το πλαίσιο. Τώρα μιλάμε για ένα πλαίσιο με μεγάλη αστάθεια, μεγάλη ρευστότητα, με προσπάθεια από τους ισχυρούς για μόνιμη λιτότητα και καταστολή.

Φυσικά μέσα σε αυτή την μαυρίλα, υπάρχουν και οι αισιόδοξες, οι ελπιδοφόρες εξελίξεις, και αυτές παλεύουμε. Μιλάμε όμως στις συνθήκες ενός κόμματος που αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικό πλαίσιο και ταυτόχρονα συμβαίνει να είναι και στην κυβέρνηση…

Είναι ζορισμένος ο κόσμος από ότι του φόρτωσαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά κι επειδή εμείς δεν καταφέραμε μέχρι στιγμής, εξαιτίας των δυσκολιών και της περσινής συμφωνίας, να δώσουμε ολοκληρωμένα,  πλήρη και με συνέχεια, δείγματα μιας άλλη πολιτικής στον οικονομικό τομέα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, ενώ στους άλλους τομείς, δημοκρατία κ.α., έχουμε δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, στον τομέα των οικονομικών υπάρχουν δυσκολίες.

Εγώ καταλαβαίνω και τον κόσμο που αντιδρά, μερικές φορές απογοητεύεται, άλλες φορές μας την “πέφτει”, ιδιαίτερα για δύο ζητήματα: Το ένα είναι τα συνταξιοδοτικά που μας πόνεσε πολύ και το άλλο ένα πνεύμα που έχουμε κενά εκεί, σοβαρότητας, ενιαίου κόμματος, σεμνότητας, κατανόησης κι επαφής με τον κόσμο. Σε αυτά τα δύο ζητήματα υπάρχουν εύλογα γκρίνιες, με τη δημιουργική έννοια.

Το ξέρουμε, το κατανοούμε αγωνιζόμαστε να τα ξεπεράσουμε αλλά μην ξεχνάμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι εμείς αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε μια δύσκολη, με επώδυνες δεσμεύσεις, συμφωνία γιατί μας μπήκε το εκβιαστικό δίλλημα: Ή την υπογράφετε ή ουσιαστικά χρεοκοπείτε και βγαίνετε από την Ευρώπη.

Είπαμε και σωστά το πρώτο και καλά κάναμε. Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με το Brexit αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, μπορούν να μας δώσουν δείγμα του τι θα συνέβαινε εάν είχαμε προχωρήσει στη δεύτερη επιλογή της εξόδου από την Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις