Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Η αύξηση των μέτρων στο λιμάνι για το μεταναστευτικό έφερε περισσότερες κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων

Πάτρα:Η αύξηση των μέτρων στο λιμάνι για...

Τριπλασιασμός

Κομβικό σημείο στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων αποτελεί το λιμάνι της Πάτρας, σύμφωνα με τα περιστατικά συλλήψεων λαθραίων τσιγάρων που έχουν καταγραφεί τη διετία 2014-2015.Από τα 28.740 πακέτα που κατασχέθηκαν το 2014 μέσα σε μια χρονιά φθάσαμε στον τριπλασιασμό τους, φθάνοντας το 2015 στα 120.800 πακέτα, με συνολικά διαφυγόντες δασμούς και για τα δύο έτη που φθάνουν τα 70.000 ευρώ περίπου.

Όπως σημείωναν στην «Πελοπόννησο» λιμενικές πηγές, ο τριπλασιασμός του εντοπισμού των λαθραίων τσιγάρων οφείλεται στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας στη λιμενική ζώνη την τελευταία διετία αλλά και του δικτύου πληροφοριών που αναπτύχθηκε, μετά και τους φόβους για επανάκαμψη του μεταναστευτικού.

Ως προς το προφίλ των δραστών, πρόκειται κυρίως για μέλη κυκλωμάτων που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο ή και την Αλβανία και μεταφέρουν τα παράνομα φορτία τους σε ερημικές αποθήκες στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Από εκεί, οι δράστες με φορτηγά κινούνται προς το λιμάνι της Πάτρας και στη συνέχεια επιδιώκουν μέσω Ιταλίας να φθάσουν σε διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπου οι τιμές πώλησης των τσιγάρων είναι οι πολύ πιο ακριβές από την χώρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις