Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΑΥΤΕΣ είναι οι κάρτες που θα «ξύνουμε» για να παρκάρουμε στο κέντρο – Που θα τις βρίσκουμε- Αποκλειστική ΦΩΤΟ

Πάτρα: ΑΥΤΕΣ είναι οι κάρτες που θα «ξύν...

Τέλη Αυγούστου θα εφαρμοστεί το σύστημα

Αγώνα δρόμου δίνει η δημοτική Αρχή της Πάτρας προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το νέο σύστημα εκ περιτροπής στάθμευσης στο κέντρο της πόλης την μεθεπόμενη Δευτέρας 29 Αυγούστου. Σήμερα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το thebest.gr έφθασε στο Δημαρχείο η πρώτη παρτίδα από τις… «ξυστές» κάρτες που θα χρησιμοποιούν οι οδηγοί που θα παρκάρουν μέσα στην ζώνη της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η παρτίδα αυτή περιελάμβανε περίπου 20.000 κάρτες και ήδη κλιμάκια του Δήμου ξεκίνησαν τις πρώτες εξορμήσεις προκειμένου να υπάρξουν συμφωνίες με περίπτερα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ακόμα και εμπορικά στα οποία θα διατίθενται οι κάρτες για το κοινό.

Βέβαια λόγω Αυγούστου αρκετά καταστήματα του κέντρου ήταν και σήμερα κλειστά οι εξορμήσεις όμως θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με στόχο τα συνεργαζόμενα μαγαζιά είναι πολλά ώστε οι οδηγοί να μην δυσκολεύονται να βρουν τις κάρτες.

Το «ξυστό» θα κοστίζει 30 λεπτά για τους οδηγούς, ενώ οι επιχειρηματίες θα τις προμηθεύονται μαζικά από το Δήμο προς 25 λεπτά την μία. Ο κάθε οδηγός που θα παρκάρει εντός της ζώνης της ελεγχόμενης στάθμευσης θα αγοράζει μια κάρτα πάνω στην οποία θα ξύνει την ημερομηνία και την (σχεδόν) ακριβή (κατά προσέγγιση 5λέπτου) που πάρκαρε και θα την τοποθετεί μέσα στο όχημά του, σε εμφανή σημείο ώστε να μπορούν οι δημοτικοί υπάλληλοι να την «τσεκάρουν».

Στην «στενή» ζώνη η παραμονή θα είναι μιας ώρας και στην ευρύτερη 2 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μέτρου θα είναι περίπου 2 μήνες, περίοδος κατά την οποία οι οδηγοί θα ενημερώνονται για τυχόν παραβάσεις αλλά δεν θα κόβεται κλήση.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε θα λειτουργήσουν τα τρία παρκινγκ της θαλάσσιας ζώνης, την φύλαξη των οποίων αναλαμβάνουν ιδιώτες και από τα οποία οι οδηγοί θα μπορούν να φθάνουν στο κέντρο με λεωφορείο πληρώνοντας (μετά επιστροφής) 50λεπτά.

 

 

ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το σύστημα θα εφαρμοστεί στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ζαΐμη - Οθωνος Αμαλίας - Τσαμαδού - Καραϊσκάκη - Ζαΐμη. Θα ισχύει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους: Πρωϊνή (από 08:00 έως 14:00) και απογευματινή (από 17:00 έως 21:00), καθώς και Σάββατο από 08:00 έως 14:00.


Θα λειτουργούν δύο ζώνες στάθμευσης:

>Η πορτοκαλί ζώνη, με χρονικό περιορισμό μέγιστης διάρκειας στάθμευσης μίας ώρας ανά χρονική περίοδο (πρωινή ή απογευματινή) μέσα στο ίδιο 24ωρο, περιλαμβάνει τις οδούς: 1) Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Κολοκοτρώνη έως Γούναρη, 2) Κολοκοτρώνη, Ερμού, Πατρέως, Βότση, Φιλοποίμενος, στο τμήμα τους από Καραϊσκάκη έως Αγ. Ανδρέου, 3) Αγ. Νικολάου, από Κορίνθου έως Καραϊσκάκη.

>Η πράσινη ζώνη, με χρονικό περιορισμό μέγιστης διάρκειας στάθμευσης δύο ωρών, περιλαμβάνει τις οδούς: 1) Καραϊσκάκη, Αγ. Ανδρέου, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Ζαΐμη, 2) Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, στο τμήμα τους από Τσαμαδού έως Γούναρη και από Κολοκοτρώνη έως Ζαΐμη, 3) Μπουμπουλίνας, από Γούναρη έως Μιαούλη, 4) Οθωνος-Αμαλίας, από Αράτου έως Τσαμαδού, 5) Κολοκοτρώνη, Ερμού, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως, Παντανάσσης, Βότση, Φιλοποίμενος, Γούναρη, στο τμήμα τους από Αγ. Ανδρέου έως Οθωνος-Αμαλίας, 6) Αράτου, Ζαΐμη, Μιαούλη, Τσαμαδού, από Καραϊσκάκη έως Οθωνος-Αμαλίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις