Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκαια: 52 σε κρίσιμη κατάσταση, οι 25 «μεταξύ ζωής και θανάτου» - 84 οι νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά, από το μακελειό στη Γαλλία - Φόβοι για νέες επιθέσεις - ΒΙΝΤΕΟ με την εκτέλεση του μακελάρη - LIVE

Νίκαια: 52 σε κρίσιμη κατάσταση, οι 25 «...

Σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη

22.07: Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως θα αυξηθεί και σημείωσε ότι νέες επιθέσεις είναι πιθανόν να διαπραχθούν.

«Είναι ένας τρομοκράτης που χωρίς καμία αμφιβολία συνδέεται με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» επεσήμανε ο κ. Βαλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο France 2.

Όπως είπε, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και οι αρχές θα εξακριβώσουν τις διασυνδέσεις του δράστη με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο κ. Βαλς δήλωσε «πεπεισμένος» ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξαν σφάλματα ή κενά στον τομέα της ασφάλειας.

 

20.50: Πενήντα δυο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων 25 διατηρούνται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Πρόκειται για θύματα της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, το βράδυ της Πέμπτης, η οποία κόστισε τη ζωή 84 ανθρώπων.

Τα στοιχεία έδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας Φρανσουά Μολάν.

Η επίθεση έγινε ενώ χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους της γαλλικής παραλιακής πόλης και παρακολουθούσαν τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου με πυροτεχνήματα.

Σκοτώθηκε προστατεύοντας την έγκυο σύζυγό του στην επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας

17.06: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε από τη Νίκαια πως 50 από τους τραυματίες της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Νωρίτερα άνδρες του στρατού αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, όπου εκκενώθηκε το σημείο παραλαβής αποσκευών μεταδίδει το Russia Today.

Ο ήρωας μοτοσικλετιστής της Γαλλίας - Έπεσε με τη μηχανή του στις ρόδες του φορτηγού για να σταματήσει τον μακελάρη της Νίκαιας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο μεταξύ στοιχεία επικοινωνίας για όσους επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με Έλληνες στη Νίκαια της Γαλλίας έδωσε, με ανάρτησή του στο twitter, το υπουργείο Εξωτερικών:  Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ θα απαντά στα τηλέφωνα +30 2103681730 και +30 2103681259, καθώς επίσης στο email [email protected]

12.18 Βίντεο με την στιγμή της εκτέλεσης του μακελάρη της Γαλλίας βγήκε στη δημοσιότητα. (Η στιγμή της εκτέλεσης του δράστη του μακελειού της Νίκαιας-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πατρινή Λίλα Μιαούλη ήταν χθες στο Μονπελιέ - Τι λέει για το μακελείο

13.00 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Nice Matin το όνομα του δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια με τους 84 νεκρούς είναι Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Είχε παρκάρει στο συγκεκριμένο δρόμο για τουλάχιστον εννέα ώρες και σύμφωνα με τοπικά μέσα, του επέτρεψαν να μείνει στο σημείο γιατί μετέφερε παγωτό! Παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών απαγορεύεται στη Γαλλία τις εθνικές εορτές και τις Κυριακές, τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα εξαιρούνται.

Συγγενείς και φίλοι του δράστη ανακρίνονται από την αστυνομία και γίνονται επιδρομές στην περιοχή Αμπατουάρ της Νίκαιας.

 

10.52 Δεν υπάρχουν έλληνες ανάμεσα στα θύματα που άφησε πίσω της η νέα επίθεση στη Γαλλία, Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τωρα πληροφόρηση τόσο στο επίτιμο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες νεκροί.

Στο μεταξύ, όλο και πιο κοντά στην ταυτοποίηση του άνδρα που οδήγησε το 18 τόνων φορτηγό πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια, παρασύροντας στο θάνατο 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BFMTV, στο φορτηγό, που παραμένει στο σημείο του μακελειού, βρέθηκαν ένα δίπλωμα οδήγησης, μια κάρτα τραπέζης και ένα τηλέφωνο. Δεν είναι γνωστό ακόμη σε ποιον ανήκουν κι αν είναι αυτά τα στοιχεία του 31χρονου Γαλλοτυνήσιου ο οποίος είναι, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο δράστης της νέας πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης .

 

09.55 Τουλάχιστον 10 παιδιά είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στη Νίκαια σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής Κριστίαν Εστροσί. Πολλά παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της πόλης και υποβάλονται σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις μεταδίδει το Reuters.

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Το διάτρητο από σφαίρες φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο παραμένει στο σημείο, όπως και κάποιες από τις σορούς των θυμάτων.

Νίκαια:H συγκλονιστική εικόνα του νεκρού παιδιού με την κούκλα

Νίκαια:ΠΡΟΣΟΧΗ!Πτώματα παντού- Σκληρές εικόνες καταγράφει βίντεο, λίγα λεπτά μετά το μακελειό

08.59 Ο δράστης του μακελειού κατέβηκε από το φορτηγό, αφού είχε παρασύρει στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους και πυροβόλισε με πιστόλι πολλές φορές πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. "Τη στιγμή που έπεσε νεκρός από την αστυνομία, είχε πυροβολήσει πολλές φορές" δήλωσε ο πρόεδρος της επαρχίας Κριστιάν Εστροσί. Πηγή κοντά στις έρευνες δήλωσε εξάλλου ότι η χειροβομβίδα που βρέθηκε στο φορτηγό ήταν "αδρανής", ενώ τα τουφέκια που βρέθηκαν ήταν ψεύτικα!

08.45 Σε 84 ανεβάζει τους νεκρούς νεότερος απολογισμός, ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξησή τους, καθώς είναι πολλοί οι τραυματίες

08.00 Γαλλοτυνήσιος 31 χρονών, γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές για εγκληματική δράση, αλλά όχι για σχέση με τρομοκρατία, είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Γαλλικά Μέσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης κάποια τρομοκρατική οργάνωση αν και όλοι μιλούν για τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες έρευνες θα καταλήξουν σε ακριβή συμπεράσματα στο αν πρόκιεται για οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση ή για εγκληματική ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίθεση σε πλήθος που γίνεται κατ αυτόν τον τρόπο, δηλαδή δεν έχουμε μια επίθεση τρομοκράτη ζωσμένου με εκρητικά, αλλά επίθεση σε πλήθος με ένα φορτηγό.

Επίσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για ύπαρξη συνεργατών του μακελλάρη. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έως τώρα υλοποιόυνταν από περισσότερα του ενός, άτομα.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν αναφορές αυτοπτών μαρτύρων ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του οδηγού και της αστυνομίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μέσα στο όχημα βρέθηκαν επίσημα έγγραφα που ανήκουν σε έναν 31χρονο γαλλο-τυνήσιο πολίτη.

Πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, ο δράστης κατάφερε να οδηγήσει το όχημα επί δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος.

Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα το νέο "χτύπημα" στη Γαλλία, ανήμερα της εθνικής εορτής

06.36 Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί από το νέο μακελειό στη Γαλλία.Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας.Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον γαλλικό λαό νωρίτερα, ότι τουλάχιστον 77 άνθρωποι, ανάμεσά τους «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, και τόνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα». Συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον 20 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και καταδίκασε την «τερατώδη» επίθεση.

Επίσης  δήλωσε πως αποφάσισε κατόπιν των διαβουλεύσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν οι επιπλέον 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, καθώς επίσης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου και πέρα.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Τρόμος πάλι στη Γαλλία που ζει ένα νέο εφιάλτη. Στη Νίκαια της Γαλλίας ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλία. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

H μαρτυρία Έλληνα ιερέα για τη στιγμή του μακελειού στη Γαλλία-ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές έκαναν λόγο για επίθεση, και μάλιστα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μιλά για τουλάχιστον 50 νεκρούς! Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο, η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μια περιοχή πολύ δημοφιλή στους τουρίστες. Η αστυνομία έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή.

Οι αρχές του διαμερίσματος Αλπ-Μαριτίμ έκαναν λόγο περί επίθεσης και κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφονται σκηνές πανικού με δεκάδες ανθρώπων να τρέχουν πανικόβλητοι, λίγη ώρα αφότου το φορτηγό με την τρελή πορεία του παρέσυρε θανάσιμα πολίτες που συμμετείχαν στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου.

«Υπάρχουν άνθρωποι καλυμμένοι με αίμα, είναι τραυματίες», ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Nice Matin, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς, καθώς λέγεται πως ο οδηγός του φορτηγού ήταν ένοπλος.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναπαράγουν φωτογραφίες από το μακελειό. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις, σε έναν από τους λογαριασμούς αναφέρεται το φονικό περιστατικό ως εκδίκηση για το θάνατο του υπ'αριθμόν δύο των τζιχαντιστών, Αλ Σισάνι.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, για κατάσταση ομηρίας στο ξενοδοχείο Meridien στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις