Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Ομότιμου καθηγητή του τμήματος Φυσικής Μηνά Ροϊλού

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Ομότιμου καθη...

Έφυγε σε ηλικία 86 ετών

Στα 86 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Φυσικής Μηνάς Νικολάου Ροιλός. Υπήρξε εκ των πρώτων και σημαντικότερων καθηγητών – επιστημόνων του συγκεκριμένου τμήματος. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 6 το απόγευμα, στον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου της Πάτρας.

Η φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών θεσπίστηκε το 1966 και αρχικά η Φυσική είχε δύο έδρες. Στην Α ́ έδρα Φυσικής είχε εκλεγεί καθηγητής ο αείμνηστος Αλέξανδρος Θεοδοσίου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 1986 και στην Β ́ έδρα Φυσικής είχε εκλεγεί καθηγητής ο αείμνηστος Ρήγας Ρηγόπουλος, ο οποίος αποχώρησε οικιοθελώς το 1982.

Το  Πανεπιστήμιο  Πατρών  αρχικά  στεγάστηκε σε  σχολικό  συγκρότημα  επί  της  οδού Κορίνθου, το γνωστό ως σήμερα Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ με την πάροδο του χρόνου και με την αύξηση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, δημιουργήθηκαν, στον  σημερινό  χώρο  που  καταλαμβάνει  το  Πανεπιστήμιο στο Ρίο, προκατασκευασμένα συγκροτήματα για την κάλυψη των αναγκών στέγασης γραφείων και εργαστηρίων ή σπουδαστηρίων. Στον χώρο αυτό στεγάστηκαν η Β ́ έδρα Φυσικής και η έδρα της Ηλεκτρονικής.

Σε προκατασκευασμένα κτίρια στεγάστηκαν αργότερα επίσης η έδρα της Μετεωρολογίας και η Γ ́ έδρα Φυσικής στις οποίες εξελέγησαν ο αείμνηστος Δημήτριος Ηλίας και ο Καθηγητής Μηνάς Ροϊλός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια.

Από το 1982, με την εφαρμογή του Ν 1268/1982, όπως αναφέρεται στον οδηγό σπουδών του τμήματος Φυσικής, καταργήθηκε ο θεσμός της έδρας και δημιουργηθήκαν  τομείς,  σύμφωνα  με  τα  ερευνητικά  ενδιαφέροντα  των  μελών  του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Φυσικής.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: "MegaReunion" για τους εισαχθέντες στο Φυσικό Πάτρας το 1986

 

 

πρώτη ανάρτηση 06-07-2016, 18.42

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις