Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

"Η ωραία Έλενα" από το Αίγιο, με το μυαλό που θα ζήλευε και ο Κασπάροφ - Πρώτη των πρώτων στο σκάκι - ΦΩΤΟ

"Η ωραία Έλενα" από το Αίγιο, ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ενα σπάνιο κορίτσι

Το όνομά της είναι Έλενα Νικολακοπούλου. Είναι μόλις 11 ετών και του χρόνου θα πάει στην έκτη δημοτικού. Κι όμως έχει ήδη πολλές διακρίσεις και πιο συγκεκριμένα, πρωτιές! Χόμπι της το σκάκι και ο στίβος.

Η Έλενα είναι μισή Ελληνίδα και μισή Καμερουνέζα. Ο πατέρας της είναι από το Αίγιο, γνωστός και στον χώρο των ΜΜΕ με γνώσεις ψηφιακού μοντάζ, φωτογραφίας και βίντεο. Η μητέρα της είναι από το Καμερούν, ωστόσο έχει εδω και πολλά χρόνια αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Η μικρή Έλενα έγινε πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδας στο σχολικό πρωτάθλημα σκακιού στα 10 της και στην Πέμπτη Δημοτικού. Βγήκε πρώτη αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι κέρδισε και τα αγόρια-αντιπάλους της -κάτι πολύ σπάνιο για κορίτσι- τα οποία παραδοσιακά καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στο σκάκι. Είναι εγγεγραμμένη αθλήτρια του σκακιστικού ομίλου Πατρών.

Στο σχολείο της η Έλενα είναι άριστη μαθήτρια με 10 σε όλα τα μαθήματα ενώ είναι υποψήφια σημαιοφόρος στην τάξη της και στο 10ο δημοτικό σχολείο Αιγίου.

Πρόσφατα έτρεξε και βγήκε 4η στους περιφερειακούς αγώνες Δυτικής Ελλάδας, που έγιναν στην Αγυιά. Είναι αθλήτρια στίβου του Αθηνόδωρου Αιγίου.

Της αρέσουν πολύ τα βιβλία και "τρέχει" διαρκώς τον πατέρα της σε βιβλιοπωλεία και δανειστικές βιβλιοθήκες. Η Έλενα επίσης αγαπά τα όμορφα ρούχα και κάνει μόνη της τις ενδυματολογικές της επιλογές. Έχει μαθει από μικρή να είναι ανεξάρτητη. Της αρέσει να παίζει στον κήπο του σπιτιού της με τον σκύλο της, ένα κόλεϊ που το φωνάζει Λάσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight