Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονος Κοινοτισμός και Τοπικοποίηση» την Παρασκευή στην Πάτρα

Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονος Κοινοτισμός ...

Από το "Κοινοτικόν" με ομιλητή τον Γιώργο Κολέμπα

Η Δημοτική Κίνηση, το «Κοινοτικόν» για μία αυτόνομη παρέμβαση στο Δήμο Πατρέων, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για το σύγχρονο κοινοτισμό. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει αυτή την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στα τέλη του 20ου αιώνα και η ταυτόχρονη εκδίπλωση της ακραία αντικοινωνικής φύσης του υπαρκτού καπιταλισμού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη σύγκλιση, στη δράση και στη σκέψη, των ρευμάτων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, που διέπονται από το πνεύμα του κοινοτισμού.

Ιδιαίτερα στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, με την μνημονιακή επιβολή και προώθηση των πιο αντικοινωνικών επιλογών και την αποδιάρθρωση της παραγωγής, αλλά και με μια ιστορία που έχει να επιδείξει  χιλιάδες υποδείγματα κοινοτικής οργάνωσης του βίου, η συζήτηση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σύγχρονη και ίσως αναγκαία.

Το «Κοινοτικόν» παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει έναν κύκλο εκδηλώσεων με θέμα τον Σύγχρονο Κοινοτισμό. Στις εκδηλώσεις αυτές θα κληθούν να μιλήσουν διανοητές, μελετητές και άνθρωποι της πράξης που το έργο τους αναφέρεται στον Κοινοτισμό, επικαιροποιεί τα προτάγματά του και καταλήγει σε συμπεράσματα και προτάσεις για το σήμερα, πιθανόν και αντιτιθέμενα μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ο πλούτος και οι διαφορετικές οπτικές του ζητήματος.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Το Δόντι», στη Στοά Πραπόπουλου, Φιλοποίμενος 36-42, στην Πάτρα. Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Κολέμπας και θέμα της εκδήλωσης «Σύγχρονος Κοινοτισμός και Τοπικοποίηση».

Ο Γ. Κολέμπας είναι μαθηματικός και βιοκαλλιεργητής στο Πήλιο. Από το 2008 ασχολείται συστηματικά με τη διαμόρφωση της στρατηγικής της τοπικοποίησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πρότασης της απο-ανάπτυξης, ως απάντηση στην παγκοσμιοποίηση.

Έχει γράψει δύο βιβλία:

(2015)  Ο σύγχρονος κοινοτισμός, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

(2009)  Τοπικοποίηση: Από το παγκόσμιο... στο τοπικό, εκδ. Αντιγόνη.

Η παράταξη «Κοινοτικόν» έχει εκλέξει στο Δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, έναν δημοτικό σύμβουλο, τον Θόδωρο Ντρίνια.

Διαβάστε ακόμα:

Κοινοτικόν: Ασαφής και περίεργη η κυβερνητική πρωτοβουλία για το θαλάσσιο μέτωπο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις