Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου για τους Υγειονομικούς

Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση στην πλατ...

Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικων Οργανώσεων καλεί  όλους τους συνταξιούχους με τις οικογένειες τους να στηρίξουν την απεργία των Υγειονομικών την Τετάρτη 8 Ιούνη και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:30  π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα στην κινητοποίηση αναφέρεται:

Εμείς οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, με τα  αυξημένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε  ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά με τα τερατώδη προβλήματα στα νοσοκομεία και όλο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.  Με την μαζική μας συμμετοχή να στηρίξουμε τα αιτήματα της απεργίας των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%.

Η Κυβέρνηση με το νόμο λαιμητόμο, εκτός των άλλων άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση είτε μέσω των επαγγελματικών ταμείων είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης και υγείας. Για λογαριασμό του κεφαλαίου στρώνεται το έδαφος να προχωρήσει η κατάργηση, ακόμα και της καταβολής σύνταξης αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και της  καταβολής της σύνταξης θανάτου στα μέλη της οικογένειας, ώστε να αναλάβουν τα κοράκια της ασφάλισης την «κάλυψη»  μέσω υποχρεωτικών ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.

Δεν υπάρχει πάτος στο πηγάδι! Μας σακατεύουν στα κάτεργα τους και μας αφήνουν απροστάτευτους! Ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι νέες κορόνες της κυβέρνησης ότι θα τους εμποδίσει είναι πρόκληση, είναι κοροϊδία. Έχουν ανοίξει πόρτες και παράθυρα στην ιδιωτική ασφάλιση. Κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους σφαγείς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις