Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όλα όσα είδε και κατέγραψε το thebest.gr παρακολουθώντας τον 1ο ημιτελικό της φετινής Γιουροβίζιον

Όλα όσα είδε και κατέγραψε το thebest.gr...

Πικρή γεύση από την Ελλάδα, χαρά για την πρόκριση της Κύπρου

Πικρή γεύση άφησε στους φαν του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και όχι μόνο, ο 1ος ημιτελικός την Τρίτη 10 Μαΐου 2016, που μετέδωσε live η ΕΡΤ1, στις 22.00 καθώς η ελληνική συμμετοχή με τους Argo και το κομμάτι «Utopian land» - απευθείας επιλογή και ανάθεση του προέδρου της ΕΡΤ και έμπειρου τραγουδοποιού και ερμηνευτή Διονύση Τσακνή, όπως αναμενόταν από τα προγνωστικά, δεν προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Οι Argo παρά την απειρία τους και με τη βοήθεια της χορογράφου Μαρίας Λυραράκη και ενός χορευτή που στο τέλος έμεινε ημίγυμνος, προσπάθησαν για το καλύτερο, βοηθήθηκαν και από τα ωραία γραφικά στο φόντο της σκηνής, από τους Σουηδούς διοργανωτές, αλλά είχαν ν’ υποστηρίξουν ένα μέτριο έως αδιάφορο τραγούδι. Έτσι «έσπασε» το καλό σερί της Ελλάδας στην Γιουροβίζιον, που τα τελευταία χρόνια, απ’ όταν καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί πάντα ήταν ανάμεσα στις χώρες που περνούσαν (οι 2 ημιτελικοί από το 2008 που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα η Καλομοίρα με το My secret combination ενώ το 2004 πρωτοέγινε ημιτελικός και τότε την χώρα μας είχε εκπροσωπήσει ο Σάκης Ρουβάς με το «Shake it» που πέρασε άνετα και έφτασε στην 3η θέση στην μεγάλη βραδιά του τελικού στην Κωνσταντινούπολη).

Από τους 10 που πέρασαν από τον 1ο ημιτελικό της 61ης Γιουροβίζιον που γίνεται στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, μας άρεσε πολύ η Ουγγαρία με το «Pioneer» που τραγούδησε ο γοητευτικός πρώην μπασκετμπολίστας Freddie, η χαριτωμένη 19χρονη Zoe από την Αυστρία που τραγούδησε στα γαλλικά το «Loin d’ ici» και η Ρωσία με το πιο εντυπωσιακά στημένο επί σκηνής κομμάτι ως τώρα, αν και μας φάνηκε κάπως φορτωμένο, το «You are the only one» με τον Σεργκέι Λαζάρεβ που σε μία στιγμή έμοιαζε σαν να αιωρείται (το κομμάτι έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και το έχει σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός – συντελεστές του «This is our night» με τον Σάκη Ρουβά στην Γιουροβίζιον του 2009, τότε που σάρωσε ο Αλεξάντερ Ρίμπακ της Νορβηγίας).

Επίσης μας άρεσε η Αρμένισσα Ιβέτα με το κορμάκι και το κομμάτι «Lovewave» αλλά και η Σάμρα με το χορευτικό «Miracle» από το Αζερμπαιτζάν (αυτή εμφανίστηκε με ολόσωμη εφαρμοστή χρυσή φόρμα), οι οποίες πέρασαν και αναμένεται να πάνε καλά και στον τελικό ενώ η Κύπρος αλλάζοντας ύφος φέτος, πέτυχε να προκριθεί με τους Minus One, τον ωραίο ροκ ήχο και το δυναμικό τους κομμάτι (είχαν μέχρι και σίδερα φυλακής επί σκηνής!).

Κρίμα για το Σαν Μαρίνο και τον συμπαθή Τούρκο ερμηνευτή Σερχάτ και το κομμάτι που είπε, το «I did n’t Know» που θύμιζε τραγουδιστή κρουαζιερόπλοιου κατά την εκφωνήτρια – σχολιάστρια της ΕΡΤ1 Μαρία Κοζάκου (και φέτος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη) που δεν πέρασε.

Η Ολλανδία με κάντρι ήχο και η Τσεχία με μπαλάντα, το «I stand» πέρασαν επίσης (η Τσεχία έγραψε και ιστορία καθώς είναι η 1η φορά που προκρίνεται σε τελικό της Γιουροβίζιον).

Η έκπληξη κατά κάποιο τρόπο ήταν η Κροατία που επέστρεψε φέτος στην Eurovision, και με την Νίνα Κράνιτς και ένα τραγούδι που μιλούσε για ένα φάρο, και την ίδια ντυμένη εκκεντρικά «με την Άρτα και τα Γιάννενα» πάνω της, πέτυχε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Στους προκριθέντες και η Μάλτα με την Ίρα Λόσκο και το «Walk on water», η οποία μάλιστα είναι έγκυος και θα γεννήσει τον Αύγουστο!

Χειρότεροι από την Ελλάδα, στον 1ο ημιτελικό, θεωρούμε πως ήταν η ροκιά από το Μαυροβούνιο, η συμμετοχή της Ισλανδίας με τις νυχτερίδες, το κομμάτι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με τα συρματοπλέγματα επί σκηνής, με τον άθλιο συνδυασμό βαλκανικού ροκ και ραπ μαζί και με λίγο βιολοντσέλο, το καζίνο ρουαγιάλ στυλ του τραγουδιού της Εσθονίας και η τραγουδίστρια της Μολδαβίας με τον αστροναύτη χορευτή!

Αδικία ίσως για την Sandia από την Φινλανδία που εμφανίστηκε 1η στον πρώτο ημιτελικό και είχε δυνατότητες να περάσει.

Ο 2ος ημιτελικός της 61ης Γιουροβίζιον που παρουσιάζουν ο περσινός νικητής Μανς Ζεμερλόου και η Πιέτρα Μέντε, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/5/2016, στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Οι φωτ. είναι από το επίσημο σάιτ του διαγωνσιμού, eurovision.tv.

Πολλές από τις φωτ. έχουν την υπογραφή Andres Putting (EBU).

Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight