Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δώρο στην κυβέρνηση η απεργία των δημοσιογράφων

Δώρο στην κυβέρνηση η απεργία των δημοσιογράφων

Φιμωμένος ο Τύπος, αντί να ενημερώνει τον κόσμο για τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση

Η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) αποφάσισε νέα απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης, επειδή η κυβέρνηση επίσπευσε την ψήφιση του Ασφαλιστικού. Η ΠΟΕΣΥ, προφανώς …συναισθανόμενη τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης, αποφάσισε να …βάλει ένα χεράκι και να την διευκολύνει!

To κρίσιμο 48ωρο, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα μπορούν να μαθαίνουν όσα θα συμβαίνουν στη Βουλή, ποια ακριβώς είναι τα μέτρα που θα ψηφιστούν, αν αντιδρούν διάφορες κοινωνικές ομάδες, αν γίνονται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων έκανε δώρο στην κυβέρνηση την φίμωση του Τύπου και έτσι δεν θα μεταδίδεται καμία είδηση.

Ενώ εδώ και μέρες έχουν κατατεθεί από μέλη των Ενώσεων Συντακτών προτάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις (π.χ. συλλαλητήριο διαρκείας έξω από τη Βουλή), η συνδικαλιστική ηγεσία, αγνόησε αυτές τις προτάσεις και προτίμησε να φιμώσει τα Μέσα Ενημέρωσης. Και αυτή τη φίμωση την αποκαλεί, κινητοποίηση και αγώνα. Εδώ είναι που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Δυστυχώς, στη δυσκολότερη στιγμή του ο δημοσιογραφικός κλάδος, βρέθηκε με μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων.

Αν αυτή η απόφαση-δώρο στην κυβέρνηση, είναι απλώς μια ανόητη απόφαση  ή εξυπηρετεί και άλλου τύπου συμφέροντα κάποιων συνδικαλιστών, δεν το ξέρουμε, αλλά μάλλον πρέπει να το ψάξουμε.

Ένα όμως, είναι σίγουρο: αυτή η απεργία, τον μόνον που εξυπηρετεί είναι η κυβέρνηση. Η οποία και τα μέτρα θα περάσει στη Βουλή, και σε συμφωνία με τους δανειστές θα καταλήξει. Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, μην μας ρωτάτε, γιατί ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Περιμένετέ μας, η ΠΟΕΣΥ θα μας αφήσει να ξαναπιάσουμε δουλειά, μόλις όλα θα έχουν τελειώσει…

ΥΓ. Το thebest.gr καλεί την ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων)  της οποίας μέλη είναι πολλοί δημοσιογράφοι του, να δώσει τη δυνατότητα στα Μέσα Ενημέρωσης να δημοσιεύουν και να μεταδίδουν ειδήσεις που σχετίζονται με την απεργία και την ψήφιση των νομοσχεδίων, όπως ακριβώς έκανε και στην προηγούμενη απεργία.

Νομίζουμε ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ δεν έχει κανένα λόγο να ταυτιστεί με την, αν μη τι άλλο, ακατανόητη απόφαση της ΠΟΕΣΥ και να ανεχτεί να περάσουν αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης, σε καθεστώς απόλυτης σιωπής.

Το thebest.gr συμμετέχει στην 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων- Κάποιες ενστάσεις και μια πρόταση- Θα εισακουστεί;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις