Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία του Μεσολογγίου - Τα ερωτηματικά για τον χαμό των δύο ανδρών - Σήμερα κηδεύονται - ΦΩΤΟ

Πώς φτάσαμε στην τραγωδία του Μεσολογγίο...

Τραγικός ο επίλογος

Οι φόβοι συγγενών και φίλων επιβεβαιώθηκαν. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν , αλλά όχι ζωντανοί.Ο επίλογος στην υπόθεση αναζήτησης του 35χρονου κτηνοτρόφου από τα Πηγάδια Βασίλη Γρατσάνη και τον 40χρονο γεωργό Γιάννη Κορδόση από την Πεντάλοφο Μεσολογγίου, οι οποίοι είχαν χαθεί από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ήταν τραγικός.

Τραγικός επίλογος για τους δυο νέους που αναζητούνταν στο Μεσολόγγι– Δεν οδηγούσε ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ.- "Δεν τον είχαμε δει ποτέ να οδηγεί"- Τι λέει ο ιατροδικαστής

Σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου στη 1:00 το μεσημέρι θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.


Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωριό Κατοχή Μεσολογγίου, αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι. Άντρες της ΕΜΑΚ το ανέσυραν και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του είχαν παγιδευτεί οι δύο άνδρες.

Τους δύο άνδρες αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ, η ΕΜΑΚ και διασωστικές ομάδες ενώ χθες πέταξε και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ωστόσο έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

Πώς το μαύρο Corolla βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα στο νερό του αυλακιού; Ποιος ήταν ο προορισμός των δύο αγροτών, του 35χρονου Βασίλη Γρατσάνη και του 40χρονου Γιάννη Κορδώση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς; Γιατί δεν οδηγούσε ο Γρατσάνης, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, εφόσον αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης του ΙΧ, αλλά ο φίλος του; Γιατί συνέβη η εκτροπή του αυτοκινήτου από την κανονική του πορεία και μάλιστα σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια, «παγίδες» κ.λπ και η χάραξη είναι σχεδόν ευθεία; Γιατί, ενώ η κοίτη του αυλακιού είναι τρόπον τινά παράλληλη με αυτή της ασφάλτου και εκτείνεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το οδόστρωμα, το τουμπαρισμένο Corolla ήταν αθέατο επί τρία ολόκληρα 24ωρα;

Τι συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί από την κατάσταση του αυτοκινήτου, καθώς το εμπρός του μέρος μοιάζει ανέπαφο και μόνο η συμπίεση και η θραύση του παρμπρίζ μαρτυρούν την ανατροπή, ενώ αντιθέτως το ουραίο τμήμα, από την μεσαία κολώνα και πίσω δείχνει άσχημα χτυπημένο στα πλάγια; Υπήρξε, άραγε, γράφει το protothema.gr, μια απόπειρα της τελευταίας στιγμής να ανακτηθεί η πορεία του, με βίαια στροφή του τιμονιού, σε έναν ελιγμό πανικού από τον οδηγό, κάτι που ενδεχομένως αποδείχθηκε μοιραίο, εφόσον αποσταθεροποίησε ακόμη χειρότερα το όχημα, προσέκρουσε με το πίσω μέρος στα πλαϊνά τοιχώματα του αυλακιού και κατόπιν ανετράπη;

Αιτία θανάτου των δύο ανδρών ήταν ο πνιγμός, καθώς εκλωβίστηκαν σε ένα αυτοκίνητο που βούλιαζε ανάποδα μέσα στο αυλάκι, αναρωτιέται όμως κανείς εάν και έως ποίου χρονικού σημείου είχαν τις αισθήσεις τους. Κι αυτό έχει σημασία, όχι μόνο για να γίνει αναπαράσταση των στιγμών της θανάσιμης, φριχτής αγωνίας που προηγήθηκε του τέλους τους, αλλά και για να γίνει γνωστό εάν αποπειράθηκαν, έστω και επί ματαίω, να σωθούν, δραπετεύοντας ίσως από τα παράθυρα -κάτι που ούτως ή άλλως αποτελεί τη μόνη λύση σε περίπτωση βύθισης ενός αυτοκινήτου στο νερό, εφόσον η πίεση καθιστά αδύνατο το άνοιγμα των θυρών. Εάν οι δύο φίλοι είχαν συναίσθηση του τι συνέβαινε, γιατί δεν έκαναν ούτε καν την αυθόρμητη κίνηση να λύσουν τις ζώνες ασφαλείας που τους κρατούσαν δεμένους στα καθίσματά τους;

Μεσολόγγι: Βρέθηκαν τα δύο πτώματα μέσα στο αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

H ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

Ολοκληρώθηκε, σήμερα (4-1-2016) το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού - Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του 35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών.

Ποια είναι τα δυο νέα παιδιά που βρέθηκαν νεκρά στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις