Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Υόρκη: Ελληνικά σχολεία στηρίζουν τα μικρά προσφυγόπουλα που έρχονται στην Ελλάδα, με μια Πατρινιά να πρωτοστατεί

Νέα Υόρκη: Ελληνικά σχολεία στηρίζουν τα...

"Ένα σακίδιο για τον δρόμο"

"Ένα σακίδιο για τον δρόμο" είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας που λαμβάνουν ελληνικά σχολεία από τη Νέα Υόρκη για την ενίσχυση των παιδιών των προσφύγων, εστιάζοντας στην συγκέντρωση ειδών τα οποία θα αποσταλούν, με ειδική μέριμνα, στην Ελλάδα, προκειμένου να διανεμηθούν στους μικρούς παραλήπτες.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται από την 7η τάξη του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου Τιμίου Σταυρού (Μπρούκλιν) σε συνεργασία με την Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας και το Hellenic Education & Language Programm. Πρωτοστάτης στην ιδέα είναι η Πατρινιά εκπαιδευτικός Έλενα Παλούμπη, η σκέψη της οποίας έτυχε πλήρους αποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και την σχολική κοινότητα.

"Είναι μια φιλανθρωπική δράση 'από τα παιδιά για τα παιδιά' ", εξηγεί στο newgreektv.com η κ. Παλούμπη, που εξηγεί ότι η διαδικασία θα αφορά στην συγκέντρωση χρήσιμων ειδών και όχι χρημάτων.

"Αυτές τις ημέρες, όλοι λίγο - πολύ θα ψωνίσουμε για τα παιδιά μας, τα ανίψια μας, τα εγγόνια μας.  Ας βάλουμε λοιπόν στην λίστα μας και ένα ζευγάρι γαντάκια ή ένα σαπουνάκι για τα παιδάκια που έχασαν τα πάντα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.  Αν ενώσουμε τις προσπάθειές μας, όχι μόνο θα βοηθήσουμε τα παιδάκια πρόσφυγες που θα περάσουν έναν δύσκολο χειμώνα στον δρόμο, αλλά θα διδάξουμε στους μαθητές και τα παιδιά μας την χαρά του να προσφέρουν και να παλεύουν για τα δικαιώματά τους και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

image

Παράλληλα, η Έλενα Παλούμπη - γνωστή στον Απόδημο Ελληνισμό κυρίως για την ενασχόλησή της με το θέατρο - εξέφρασε την ελπίδα ότι η δράση θα ξεφύγει από τον μονομερή χαρακτήρα μιας κίνησης συγκεκριμένων εκπαιδευτικών φορέων και θα επεκταθεί στο σύνολο των ελληνικών σχολείων της ομογένειας.

Στην λίστα των προτεινομένων ειδών υπάρχουν τα σακίδια, τα γάντια, οι σκούφοι, τα κυτία πρώτων βοηθειών, οι φακοί, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες καθώς και τυποποιημένα τρόφιμα όπως μπάρες δημητριακών.

Οι ενδιαφερόμενοι για δωρεές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες με κλικ εδώ έχοντας τον σχετικό χρόνο στην διάθεσή τους μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις