Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Νέα παράταση 4 μηνών στο οδικό έργο Άκτιο-Αμβρακία

Δυτική Ελλάδα: Νέα παράταση 4 μηνών στο ...

Οι παρατάσεις πρέπει να εγκριθούν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή

Το «φιλί της ζωής» έδωσε και πάλι το Υπουργείο Υποδομών στο πολύπαθο έργο του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Οι 4 εργολαβίες που έληγαν μέσα στον Δεκέμβριο πήραν παράταση για 4 μήνες ακόμα.

Οι παρατάσεις πρέπει να εγκριθούν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Τα έργα που έχουν χαρακτηριστεί ως phasing αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να κλείσουν τον κύκλο ζωής τους μέχρι τα τέλη του 2016 καθώς κατασκευάζονται ήδη από τον Μάρτιο του 2010.

Με την πρόοδο να είναι κολλημένη στο 50% οι εξελίξεις που καταγράφονται είναι απογοητευτικές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεγάλη προσδοκία είναι πριν κλείσουν οι 4 εργολαβίες να παραδοθούν τα άκρα του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή η παράκαμψη Αμφιλοχίας και τα πρώτα 12 χιλιόμετρα από το Άκτιο, στόχος που προς το παρόν δεν έχει κλειδώσει.

Μέσα στο Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει προβλεφθεί η δημοπράτηση μίας εργολαβίας-σκούπας που θα αναλάβει ότι απομείνει ανεκτέλεστο από τις 4 εργολαβίες με σκοπό μέχρι το 2020 ο αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία. Το κόστος εκτιμάται σε περίπου 80εκ.ευρώ.

Το έργο επιχειρήθηκε πέρυσι να σωθεί με την είσοδο των εταιρειών ΤΟΜΗ και ΑΚΤΩΡ στις εργολαβίες 2 και 3 αλλά ούτε αυτό τελικά ήταν καταλυτικό για τα έργα.

Μεγάλος πονοκέφαλος παραμένουν οι απαλλοτριώσεις που σύμφωνα με τοπικές πηγές έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτες εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Αγρινίου οι αποφάσεις για τα ακίνητα από το Δρυμό μέχρι την Αμβρακία, δηλαδή τα ακίνητα που επηρεάζουν θετικά την ολοκλήρωση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινδυνεύουν 181 μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ-Στην «πορτοκαλί ζώνη» το Άκτιο – Αμβρακία
Στη Γ.Γ. Πρωθυπουργού το Σωματείο πρώην Εργαζομένων στο Σταθμό Διοδίων Ακτίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις