Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Λευκάδα θα ζει με τα Ρίχτερ για καιρό ακόμη - Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Η Λευκάδα θα ζει με τα Ρίχτερ για καιρό ...

Εντονη η μετασεισμική ακολουθία

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ κοιμήθηκε και ξύπνησε η Λευκάδα που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της από τον ισχυρό χθεσινό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη μισή δυτική Ελλάδα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και καταγράφουν τη μετασεισμική ακολουθία.

Λευκάδα:Στο Αθάνι μετρούν τις πληγές τους μετά τον φονικό εγκέλαδο-Συγκλονιστικές εικόνες από το σπίτι που γκρέμισαν οι βράχοι και τις ζημιές που άφησε ο σεισμός

Ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν στο νησί του Ιονίου για πάρα πολύ καιρό ακόμη. «Εκτιμούμε πως οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες ακόμη. Ο σεισμός αυτός προήλθε από το ρήγμα της Λευκάδας που βρίσκεται πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς». 

Αποκαλυπτικός όσον αφορά το χθεσινό σεισμό είναι ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ Αθανάσιος Γκανάς ο οποίος εξήγησε πως ο σεισμός αυτός προήλθε από το ίδιο ρήγμα που είχε δώσει το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ το 1948. 

«Το ρήγμα της Λευκάδος έχει δυο τμήματα το βόρειο και το νότιο. Τώρα «έσπασε» το νότιο τμήμα με μέγεθος 6 Ρίχτερ ενώ το βόρειο είχε «σπάσει» τον Αύγουστο του 2003 με μέγεθος πάλι 6 Ρίχτερ. Τώρα περιμένουμε μια μεγάλη μετασεισμική ακολουθία για πολλούς μήνες ενώ θα δούμε και πόσο άλλαξε η τοπογραφία στο νησί». 

Από την πλευρά του ο καθηγητής γεωφυσικής και γεωθερμίας  Ευάγγελος Λάγιος είπε στο protothema.gr: «Το 2003 είχαμε μια μετανάστευση της σεισμικής ακολουθίας προς τα νοτιοδυτικά με πολλούς μικρούς σεισμούς. Απ’ότι φαίνεται τώρα κατά πάσα πιθανότητα ενεργοποιείται και έσπασε η νοτιότερη πλευρά του ρήγματος στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού».

Ο σεισμός της Λευκάδας προκάλεσε τσουνάμι στην Ιταλία! Η οργή του Άκη Τσελέντη για τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολούθησαν του χθεσινού σεισμού

 

ΛΕΥΚΑΔΑ: Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ- Δύο νεκροί και 4 τραυματίες- Αποστολή στη Λευκάδα thebest.gr– Ionian Channel- ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ από το κατεστραμμένο Αθάνι- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις