Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λευκάδα: Μηχανικοί από την Πάτρα για την καταγραφή των ζημιών μετά τον σεισμό – Μετρά τις πληγές του το νησί

Λευκάδα: Μηχανικοί από την Πάτρα για την...

Επλήγη το οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού

Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (τέως ΥΑΣ) του υπουργείου Υποδομών στέλνει δέκα μηχανικούς από την Αθήνα και την Πάτρα στη Λευκάδα, προκειμένου να ξεκινήσει αύριο η καταγραφή των ζημιών. Τρία κλιμάκια μηχανικών στέλνουν και οι Κτιριακές Υποδομές (τέως ΟΣΚ) για τον έλεγχο των σχολείων στη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε σχολικές υποδομές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα κλιμάκια του πρώην Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Λευκάδας, στα δύο χωριά Αθάνι και Δράγανο, υπάρχουν εκτεταμένες βλάβες σε σπίτια και υποδομές.

Επίσης ζημιές έχουν σημειωθεί στα χωριά Βασιλική και Άγιος Πέτρος και σε άλλους οικισμούς του νησιού. Πολλοί δρόμοι επίσης έχουν κλείσει από βραχοπτώσεις και επιχειρείται να δοθούν και πάλι στην κυκλοφορία, όπου δεν κρίνεται επικίνδυνο. Πάντως παράγοντες του νησιού θεωρούν ευτυχές το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλές από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού βρίσκονται κάτω από κάθετους βράχους, όπου θεωρείται δεδομένο ότι θα υπήρξαν κατολισθήσεις.

Να σημειωθεί ότι ζημιές σε κτίρια αναφέρθηκαν και στη Κεφαλλονιά, στο Φισκάρδο και στην Έρισο, αλλά και στην Ιθάκη.

Αυτοψία από το ΙΓΜΕ

Αυτοψία στις περιοχές της Λευκάδας, που επλήγησαν πραγματοποιεί και κλιμάκιο επιστημόνων από την Περιφερειακή Μονάδα Πρεβέζης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), μετά από την άμεση ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης του ΙΓΜΕ. Από τα μέχρι τώρα επί τόπου στοιχεία που διερευνήθηκαν, προκύπτει ότι οι κυριότερες επιπτώσεις εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο του νότιου και δυτικού τμήματος του νησιού και προέρχονται από καταπτώσεις βράχων και υποχωρήσεις εδαφικών μαζών.

Σκοπός της μετάβασης είναι η συλλογή μακροσεισμικών στοιχείων, η καταγραφή κατολισθητικών φαινομένων και η εκτίμηση της επικινδυνότητας τους, καθώς η συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την υποβοήθησή τους στο έργο της διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΛΕΥΚΑΔΑ: Φονικός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο νησί - Δύο οι νεκροί, τέσσερις οι τραυματίες-Καταστράφηκε το Αθάνι- Συνεχίζονται οι δονήσεις στο νησί - Αποστολή στη Λευκάδα thebest.gr – Ionian Channel - ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Λευκάδα: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον σεισμό – Οδοιπορικό στις κατεστραμμένες περιοχές

Η ώρα του σεισμού των 6.1 R της Λευκάδας, σε καφετέρια της Πάτρας - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις