Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής - «Η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των φαρμακοποιών ως παραράλογα;»

Άγγελος Τσιγκρής - «Η κυβέρνηση ακούει τ...

Πλέον όπως επισημαίνει ο κ. Τσιγκρής, κάθε ιδιώτης θα μπορεί να μετέχει έως και σε πέντε φαρμακεία

Με αφορμή τη δέσμευση της κυβέρνησης να επιτρέπει και σε μη φαρμακοποιούς το "άνοιγμα" φαρμακείου, ο Αχαιός δικηγόρος, πολιτευτής της ΝΔ και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο επικείμενο "άνοιγμα" των φαρμακείων και σε ιδιώτες - μη φαρμακοποιούς, το οποίο και είναι διατεθειμένη να επιτρέψει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για τα οποία έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση είναι στο τελικό στάδιο της σύνταξής της και μένουν κάποιες λεπτομέρειες έως ότου "κλείσει".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται από ιδιώτες μη φαρμακοποιούς να κατέχουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών φαρμακείου. Επιπλέον, κάθε ιδιώτης θα μπορεί να μετέχει έως και σε πέντε φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί, που ζητούν να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο, όπου ιδιοκτήτης φαρμακείου είναι μόνο φαρμακοποιός, εκτιμούν ότι με τις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καρτέλ εις βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οπως υποστηρίζουν, οι χονδρέμποροι θα θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους φάρμακα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί και ο όγκος και η δαπάνη των χορηγούμενων φαρμάκων.

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό, τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή γιατρών, φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακαποθηκών στην ιδιοκτησία των φαρμακείων, και πρόσθεσαν ότι, ανεξάρτητα από την άδεια λειτουργίας, η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου θα πρέπει να ανήκει σε φαρμακοποιό.

Η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλείται να μας πει αν ακούει ως παράλογα τα αιτήματά τους;».

*Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις