Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Υπάρχουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα των αποβλήτων της Αχαΐας-Γιατί αγνοούνται συστηματικά;

Υπάρχουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα των ...

του Ηρακλή Ρούπα

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ TΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟYNΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ; ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ;

Το πρόβλημα διαχείρισης είναι εξαιρετικά σύνθετο και δυστυχώς η προβληματική κατάσταση πρέπει να μας πάει πολλά χρόνια πίσω όταν υπήρχε έγκριση των κονδυλίων 60εκατ ευρώ αλλά λόγω ολιγωρίας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων των παραγόντων κυρίως δε του π. Δημάρχου Πατρέων κου Δημαρα η κατάληξη είναι σήμερα να υπάρχει μείζον πρόβλημα για όλους τους Δήμους της Αχαίας. Ως γνωστό δε η Παπανικολού θα πρέπει να τεθεί εκτός σχεδιασμού –τουλάχιστον επί του παρόντος- καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η τυχόν λειτουργία θα είναι παράνομη.


Απορίας άξιο λοιπόν το γεγονός ότι στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί η χρήση της Παπανικολού όταν υπάρχουν προτάσεις ενδιάμεσης χρήσης και ενεργειακής αξιοποίησης των επεξεργασμένων απορριμμάτων από το εργοστάσιο του Τιτάνα. Προσωπικά έχω συζητήσει για την δυνατότητα αξιοποίησης της διεξόδου αυτής, ενώ πρότεινα την μεσολάβηση μου και στήριξη των όποιων μελετητικών και όχι μόνον ενεργειών, τόσο για τους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων όσο και για τον Δήμο Κ. Αχαίας.

Στα πλαίσια των παραπάνω προτάσεων είμαι σε θέση να γνωρίζω πως τυχόν προώθηση και υλοποίηση των έργων αυτών μέσω ΕΣΠΑ, όχι μόνον θα απαιτήσει τουλάχιστον τρία έτη για την υλοποίηση, αλλά ταυτόχρονα θα απαιτήσει πολλαπλάσια κονδύλια από άλλες άμεσες σχεδόν λύσεις με την παρέμβαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αφού λοιπόν το όφελος για τους Δημότες θα είναι σχεδόν άμεσο και η λειτουργικότητα παρόμοιων προτάσεων θα εξασφαλίσει την λύση του προβλήματος για τους Δήμους γιατί άραγε δεν εξετάζονται σοβαρά παρόμοιες προτάσεις; Γιατί άραγε γίνονται αναθέσεις μελετών από κάποιους Δήμους της Αχαίας, όταν υπάρχει σημαντική άνευ κόστους και δεσμεύσεων προσφορά ανάληψης μελετών και κατάθεσης προτάσεων; Παραθέτω ερωτήματα η απάντηση των οποίων σίγουρα θα ενδιαφέρει τους Δημότες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις