Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Τσίπρα με Κωνσταντοπούλου - Τι λέει το Μαξίμου- Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία

Συνάντηση Τσίπρα με  Κωνσταντοπούλου - Τ...

Ακολουθούν συλλογικές διαδικασίες τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

16.17 Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με την  Ζωή Κωνσταντοπούλου, της εξέφρασε, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Οι κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της και πως άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κ. Κωνσταντοπούλου. Αναφέρουν επίσης ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.

 

14.42: Οι δηλώσεις  Κωνσταντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό:

Είχαμε μία ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλονται. Με τον Αλέξη Τσίπρα μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και η κοινή δέσμευση να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας. Αδιαμφισβήτητη η κοινή μας στράτευση για την προστασία του λαού.

14.39: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον πρωθυθπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

14.34: Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε προ ολίγου ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Νωρίτερα, με μερικά λεπτά διαφορά μεταξύ τους, είχαν προσέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Λίγο αργότερα στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Πάνος Σκουρλέτης.

 

 

12.50: Πριν από λίγο ξεκίνησε  η προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, μετά από τις συνεχείς διαφοροποιήσεις και τα «όχι» της της προέδρου της Βουλής τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί του περιεχομένου των δύο νομοσχεδίων που πέρασε η κυβέρνηση, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο μνημόνιο.

11.56: Συνέρχεται το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 18:00.

 

9.30: Παγιώνεται το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το δεύτερο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων.

Συνολικά 230 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, 63 καταψήφισαν (διαφωνούντες ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) και 5 δήλωσαν «παρών». 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και 5 δήλωσαν «παρών».

ΩΡΑ 4:22 Πέρασε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - 36 διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ- Η έκπληξη του Βαρουφάκη- Πώς ψήφισαν οι Αχαιοί βουλευτές

Ο συνολικός αριθμός των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε καθώς στην προηγούμενη ψηφοφορία ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 39.

Πιο ηχηρή διαφοροποίηση ήταν αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισε «ναι», αν και στην προηγούμενη είχε ψηφίσει «όχι».

Γιάνης Βαρουφάκης: Γι αυτό ψήφισα ΝΑΙ

Το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές κάτι που υπογράμμισε και η κυβερνητική εκπρόσωπος μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε χαρακτηριστικά: «Το ρήγμα στην ΚΟ είναι νομίζω σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα.»

Οριστικό ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιμετωπιστεί με συλλογικές διαδικασίες λέει το Μαξίμου

Πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος: «Όλα μια χαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του» τόνισε.

Λαφαζάνης: "Όλα μια χαρά - Οι διαφορές είναι δύναμη"

Μέσα σε αυτό το κλίμα και μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός συναντά την Πρόεδρο της Βουλής στο πρώτο τους επίσημο τετ α τετ μετά την συμφωνία των Βρυξελλών και τις δημόσιες τοποθετήσεις αντίδρασής της.

Το μεσημέρι το κρίσιμο τετ α τετ Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημοφιλής κύριος...καθηγητής - Το... ρεκόρ του Τσακαλώτου στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας

Vouli by...night: Οι μορφασμοί της Χριστοφιλοπούλου το απόλυτο ...higlight!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις