Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το Συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία ανασύστασης για το ΠΑΣΟΚ

Το Συνέδριο είναι η τελευταία ευκαιρία α...

Του Ηρακλή Ρούπα

Η διαδικασία ανάδειξης συνέδρων και το ίδιο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του χώρου να επανασυσταθεί σε βάσεις ανανέωσης.

Νέο όνομα. Νέο σήμα.

Νέα άτομα και στελέχη απεγκλωβισμένα από βαρίδια του παρελθόντος.

Μεταβατική περίοδος ανανέωσης και διαμόρφωσης πολιτικής πλατφόρμας και προσπάθεια επανασυσπείρωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Εχουμε εισέλθει στην τελευταία φάση πολιτικής της μεταπολίτευσης όπου κάθε κόμμα κέρδιζε εκλογές με ατζέντα που στην ουσία ακυρωνόταν μόλις αναλάμβανε της εξουσία. Οι πολίτες προτίμησαν να πιστεύουν τις εκάστοτε διακηρύξεις γιατί πρόκριναν τον "ενθουσιασμό της ουτοπίας", παρά τον δύσκολο δρόμο των ορθών πολιτικών αποφάσεων.

Βέβαια η αδυναμία του συστήματος να παράγει πολιτικούς ειλικρινείς την περίοδο της ουτοπικής ευμάρειας, πολιτικούς με γνώσεις και διάθεση να προσφέρουν πραγματικά- πέραν της αναζήτησης εύκολων διεξόδων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια προ της κρίσης-συνέβαλλε στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Ίσως η αποτυχία της παρούσας Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και η τραγική θέση πλέον της οικονομίας και της κοινωνίας, αποτελέσουν εφαλτήριο μίας νέας προσέγγισης της πολιτικής από τον μέσο ψηφοφόρο. Είναι καιρός στην "νέα μεταπολιτευτική φάση" που θα εισέλθουμε να πρωταγωνιστήσει η ειλικρίνεια και η καθαρότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις