Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Είχαν τους μετανάστες κλειδωμένους στο αμπάρι!Εως 900 οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης

Είχαν τους μετανάστες κλειδωμένους στο α...

Τραγωδία στη Μεσόγειο

Φόβοι μέχρι και για 900 νεκρούς από το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο, καθώς μαρτυρίες μιλούν μέχρι και για 950 επιβαίνοντες.

Μόνο 28 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από την τραγωδία με το σκάφος που βυθίστηκε στο Κανάλι της Σικελίας, ενώ επιζώντες λένε ότι «υπήρχαν δεκάδες κλειδωμένοι στο αμπάρι» λένε επιζώντες -πράγμα που η Ακτοφυλακή θεωρεί ότι θα εξηγούσε γιατί το πλοίο βυθίστηκε.

«Βλέπουμε μόνο πετρέλαιο και κομμάτια» λένε τα σωστικά συνεργεία που επιστρέφουν, έχοντας ανασύρει μέχρι στιγμής μόνο 24 σορούς.

Στο μεταξύ υπό την αφόρητη πίεση των νεκρών μεταναστών στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με θέμα το Μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε στο Twitter αργά το βράδυ της Κυριακής ότι είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Γιόσεφ Μουσκάτ και «θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ και της Κομισιόν για το πώς θα χειριστούμε την κατάσταση». Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η απόφαση για την έκτακτη Σύνοδο θα ληφθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος επαφών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για την «χειρότερη καταστροφή» στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.  

Η Ιταλία, της οποίας η ακτοφυλακή συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης, αλλά και περισυλλογής των πτωμάτων από τα νερά της θάλασσας, ζήτησε επίμονα την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι η Ρώμη εργάζεται για να διασφαλίσει πως «αυτή η συνάντηση θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πρέπει να είναι προτεραιότητα».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα συμφώνησαν στην ανάγκη αυτή, ενώ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, αν δεν κινητοποιηθεί για να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη τραγωδία».

Στην χθεσινή δήλωσή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η Μεσόγειος να είναι νεκροταφείο και οι χώρες της αποθήκες ψυχών και απηύθηνε «επείγουσα έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ για την άμεση διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις