Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Άρτεμις και Ιφιγένεια Γιαννοπούλου: Οι οικοδέσποινες του Smik μιλούν στο thebest.gr

Άρτεμις και Ιφιγένεια Γιαννοπούλου: Οι ο...

Δημιούργησαν το μέρος όπου ονειρεύεται να ζήσει ο κάθε φοιτητής - To επειχειρείν είναι οικογενειακή υπόθεση

Η Άρτεμις και η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου δημιούργησαν στην Πάτρα το μέρος όπου ονειρεύεται να ζήσει ο κάθε φοιτητής, το Smik Intelligent living. Ένα εξαώροφο κτίριο μοντέρνας και υψηλής αισθητικής στο υπάρχουν 36 διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα και ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κάθε φοιτητή καθώς παρέχουν τις ανέσεις και την ασφάλεια που χρειάζεται ο κάθε νέος στην καινούργια  του ζωή.

Οι δύο αδελφές, κόρες του επιχειρηματία Χρήστου Γιαννόπουλου πρώην ιδιοκτήτη της "Ανδρομέδας" συνεχίζουν την παράδοση που έχει η οικογένεια στις επιχειρήσεις μέσα από επενδύσεις που συμβάλλουν σημαντικά και στην οικονομική ανάπτυξή της πόλης. Όπως δηλώνουν και οι ίδιες, σε οικονομικό επίπεδο ο δρόμος ήταν δύσκολος καθώς επιλέχτηκαν για το κτήριο τα καλύτερα υλικά σε κάθε κατηγορία.Τα καλύτερα συνεργεία της Πάτρας δούλεψαν στο κατασκευαστικό κομμάτι. Για την ολοκλήρωση του έργου εργάστηκαν πάνω από 30 διαφορετικά συνεργεία από την πόλη μας.

Το Smik διαφέρει στο επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει. Η manager που είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία του καθώς διαμένει και είναι όλη την ημέρα στο κτήριο,φροντίζει την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων αλλά και των διαμερισμάτων. Οι ένοικοι απευθύνονται μέσω ενδοεπικοινωνίας μαζί της για ότι τους προκύψει (προσωπικό ή τεχνικό θέμα).

Τώρα περιμένουν να ολοκληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της Smik προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τις νέες επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.

Το Smik Intelligent living (Αγ. Ανδρέου 93) είναι μια ιδέα που έλειπε από την Πάτρα. Την πραγματοποιήσατε εσείς. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Για όσους από εμάς σπούδασαν και πέρασαν τη βάσανο της αναζήτησης κατοικίας και της επίπλωσης του σε άλλη πόλη της Ελλάδας γνωρίζουμε την αναστάτωση, τα έξοδα και την ταλαιπωρία που περάσαμε. Έχοντας αυτά κατά νου προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις διευκολύνοντας το νέο φοιτητή να εγκατασταθεί πιο εύκολα στο νέο περιβάλλον.

Τι το κάνει να διαφέρει από άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις;

Το Smik είναι ένα οργανωμένο κτίριο κατοικιών και διαφέρει στο επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει.

Η manager που είναι πολύ σημαντική για την λειτουργία του Smik, διαμένει και είναι όλη την ημέρα στο κτήριο, φροντίζει την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων αλλά και των διαμερισμάτων .Οι ένοικοι του Smik απευθύνονται μέσω ενδοεπικοινωνίας μαζί της για ότι τους προκύψει (προσωπικό ή τεχνικό θέμα).

Αυτό αφενός εξυπηρετεί τους ενοίκους του Smik αλλά και δίνει στον γονιό το αίσθημα της ασφάλειας για το παιδί του που βρίσκεται για πρώτη φορά σε άλλη πόλη.

Ποιος ήταν ο στόχος αυτού του εγχειρήματος;

Όπως είπαμε παραπάνω στόχος μας ήταν να λύσουμε το πρόβλημα ενός νέου φοιτητή σε μια νέα πόλη για εκείνον, Με τα έως τώρα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους  ενοίκους και τους γονείς τους φαίνεται ότι έχουμε 36 ευχαριστημένους νεαρούς φοιτητές και τους γονείς τους.

Φροντίζετε να είναι όμορφα τα φοιτητικά χρόνια κάποιων νέων παιδιών.Τα δικά σας φοιτητικά χρόνια;

Ο ένοικος του Smik ζει τα φοιτητικά του χρόνια σε ένα κτήριο με 36 «γείτονες» της ίδιας ηλικίας με ίδια ενδιαφέροντα και στόχους. Κάτι που τον βοηθάει  να εγκλιματιστεί συντομότερα και να ανταπεξέλθει  στην νέα του ζωή και τις φοιτητικές υποχρεώσεις σε ένα νέο περιβάλλον.Μακάρι να είχαμε και εμείς ζήσει κάτι αντίστοιχο στα φοιτητικά μας χρόνια. Δυστυχώς πριν 15 χρόνια δεν υπήρχε ακόμα τέτοιου είδους οργανωμένο κτήριο οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Πόσο δύσκολη ήταν η επίτευξη του; Σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο;

Σε οικονομικό επίπεδο ο δρόμος ήταν δύσκολος καθώς επιλέχτηκαν για το κτήριο τα καλύτερα υλικά σε κάθε κατηγορία  Χαρακτηριστικά σας  αναφέρω ότι μετά από πολλή  έρευνα επιλέξαμε ότι καλύτερο για το κάθε διαμέρισμα σε επίπεδο εξοπλισμού (κλιματιστικά, ηλιακοί συλλέκτες, στρώματα κλπ ). Επελέγησαν  τα καλύτερα συνεργεία της Πάτρας για το κατασκευαστικό κομμάτι. Για την ολοκλήρωση του έργου εργάστηκαν πάνω από 30 διαφορετικά συνεργεία από την πόλη μας.

Ποιά είναι πλέον η ενασχόληση σας με το Smik Intelligent living;

Καθημερινά ερχόμαστε σε προσωπική  επαφή με τα παιδιά του Smik για θέματα που τους απασχολούν.θέλουμε να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι πρόβλημα πρόκυψε και με την βοήθεια της manager να το επιλύουμε το συντομότερο. Έτσι γινόμαστε και εμείς καλύτεροι και  βελτιώνουμε το επίπεδο υπηρεσιών του Smik. Επίσης έχουμε συχνή επικοινωνία με τους γονείς των ενοίκων μας αλλά και πολλές επαφές με νέους ενδιαφερόμενους για διαμερίσματα που δυστυχώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε.

Το Smik Intelligent living ειναι και μια επένδυση που φέρνει αέρα ανάπτυξης και εξέλιξης. Λείπουν από την Πάτρα τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες;

Το οικονομικό κλίμα της εποχής είναι σε όλους μας γνωστό. Σαφώς υπάρχει έλλειψη επενδύσεων όχι μόνο στην Πάτρα αλλά σε όλη την χώρα. Ελπίζουμε και επιθυμούμε τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια;

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της Smik προκειμένου να εξάγουμε συμπεράσματα και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τις παραπέρα επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ψαθογιαννάκη, από το περιοδικό Best.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight