Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Διαμορφώνεται χώρος στο παλιό Αρσάκειο για τους άστεγους συνανθρώπους μας ώστε να προστατευθούν από το κρύο

Πάτρα - Διαμορφώνεται χώρος στο παλιό Αρ...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο παρόντος του Προέδρου του Κοινωνικού τομέα, Θ. Τουλγαρίδη

Θα διαμορφωθεί χώρος εντός του κτιρίου που στεγαζόταν παλιότερα το Αρσάκειο σχολείο, στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα για την προστασία συμπολιτών που είναι άστεγοι και έχουν ανάγκη, από το δριμύ ψύχος και την επέλαση της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το επόμενο διάστημα.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος το πρωί της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου 2014 είχε συνάντηση – σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στο Δημαρχείο για το θέμα λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας που ζήτησε το υπουργείο εργασίας, κοινωνικής εργασίας και πρόνοιας.

Σύμφωνα με τον κύριο Τουλγαρίδη, «λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων ήδη συστήνουμε μία ομάδα 5 ατόμων, η οποία θα αναλάβει να γυρίζει σε διάφορα σημεία της πόλης της Πάτρας προκειμένου να εντοπίσει άστεγους και άτομα που δεν έχουν κάποιο σημείο να κοιμηθούν και να προφυλαχθούν και ζεσταθούν από το κρύο. Από κει και πέρα ήδη φιλοξενούνται κάποιοι προσωρινά σε πανσιόν με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων ενώ αποφασίστηκε να διαμορφωθεί αίθουσα στο παλιό Αρσάκειο που θα εξοπλιστεί για να φιλοξενήσει τις κρίσιμες μέρες του κρύου, των χαμηλών θερμοκρασιών και της κακοκαιρίας, πολίτες που έχουν ανάγκη.

Το πρόβλημα είναι πως το υπουργείο ναι μεν μας έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες και εντολές για το τι πρέπει να κάνουμε, ωστόσο δεν αναλαμβάνει να βοηθήσει και οικονομικά, να χρηματοδοτήσει αυτήν την προσπάθεια που θα γίνει, με συνέπεια το οικονομικό βάρος να πέφτει στους εκάστοτε δήμους και υπηρεσίες. Διότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτή η προσπάθεια χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό που θα εργαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουλγαρίδης.

Στο Αρσάκειο θα μπουν θερμαντικά σώματα, ζεστό νερό για μπάνιο, κλινοσκεπάσματα, κρεβάτια και ράντζα, καρέκλες, κ.α. Αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα χωρίς να χαθεί χρόνος μιας και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τις επόμενες μέρες, την Πρωτοχρονιά και έως τα Θεοφάνεια κάνουν λόγο για δριμύ ψύχος.

«Είναι απαραίτητο όλη αυτή η προσφερόμενη βοήθεια να οργανωθεί σωστά και γρήγορα», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Τουλγαρίδης προσθέτοντας πως είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που ως Δήμος Πατρέων προβαίνουν σε μία τέτοια προσπάθεια. Είχε ξαναγίνει βέβαια κάτι ανάλογο πρόπερσι σε κάποιο ΚΑΠΗ της Πάτρας για λίγες ωστόσο μέρες και χωρίς ουσιαστική επίβλεψη ενώ τώρα η όλη προσπάθεια θα υλοποιηθεί με επίσημο τρόπο ενώ στο χώρο θα υπάρχει και φύλακας για παν ενδεχόμενο.

Ο κ. Τουλγαρίδης ως επικεφαλής του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου ήδη απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο θέτοντας το κρίσιμο ζήτημα της χρηματοδότησης ή της έλλειψης εξοπλισμού ενώ δημοσίως αναφέρει πως καλό θα ήταν να υπάρξει μία γενικότερη κινητοποίηση των φορέων, από την Περιφέρεια, τα ιδρύματα και τον στρατό αλλά και τους απλούς πολίτες προκειμένου να συγκεντρωθούν καθαρά κλινοσπεπάσματα και άλλα είδη για τους άστεγους συμπολίτες που θα βρουν θαλπωρή και ζεστασιά στο χώρο που θα φτιαχτεί για τον συγκεκριμένο σκοπό στο παλιό Αρσάκειο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις