Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Ομιλία για την σχολική βία και εκφοβισμό απόψε στις 19.00 στην Διακίδειο

Πάτρα - Ομιλία για την σχολική βία και ε...

Από τον Δημήτριο Βεργίδη, καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη αναμένεται η αποψινή ομιλία στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής του Λαού, στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη, στην Πάτρα.

Έχει προσκληθεί να μιλήσει από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Διακιδείου Ιωάννη Αθανασόπουλο, ο Δημήτριος Βεργίδης, καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Σχολική βία και εκφοβισμός, ένα παλαιό πρόβλημα».

Δυστυχώς τα περιστατικά αυτά και στις μέρες μας δείχνουν να έχουν αυξητική τάση ενώ ήδη υπάρχει και ένας ξένος χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται ευρέως, το λεγόμενο bullying. Επίσης παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά εκφοβισμού μέσω βίντεο τραβηγμένων με κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Βεργίδης κατάγεται από την περιοχή της Καβάλας όπου γεννήθηκε το 1950. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris VIII). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στο ίδιο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και τη διδακτορική του διατριβή στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο 3ο Πανεπιστήμιο της Λιλ.

Εργάσθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1978-1982) σε θέματα σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ., που αφορούσαν την ισοτιμία των πτυχίων, τη μεσοπρόθεσμη σύγκλιση των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών-μελών της Ε.Ο.Κ. και την ελευθερία διακίνησης πτυχιούχων.

Από τις αρχές του 1982 ως το 1986 εργάσθηκε στη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης στον τομέα αξιολόγησης των δραστηριοτήτων της, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της επιμορφωτικής πολιτικής.

Δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1988-1990).

Από τις αρχές του 1991διδάσκει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) του Υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων.

*H φωτ. είναι αρχείου, από παλαιότερη εκδήλωση - ομιλία στην αίθουσα του πνευματικού - πολιτιστικού σωματείου της Διακιδείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις