Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η εκδήλωση για τα 300 χρόνια από την γέννηση του Κοσμά του Αιτωλού, στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Πάτρα: Σήμερα η εκδήλωση για τα 300 χρόν...

Τη διοργανώνει η Μητρόπολη Πατρών στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2014

Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2014 που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών προς τιμή του Πολιούχου και Προστάτου Αποστόλου Ανδρέου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 18.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο, μία μεγάλη εκδήλωση που θα είναι αφιερωμένη στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Μάρτυρα και ισαπόστολο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 300 ετών από την γέννησή του το 1714 και σε συνδυασμό με την πεντηκονταετηρίδα του Πανεπιστημίου Πατρών που ως γνωστό ιδρύθηκε το 1964.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα τιμηθούν από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, οι εν ζωή διατελέσαντες Πρυτάνεις του  Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Στο μεταξύ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 ετών από την ίδρυση του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Πάτρας, η Ιερά Μητρόπολις σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η επέτειος. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στον Πανεπιστημιακό ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών τελέστηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στο τέλος της οποίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αοιδίμων ιδρυτών, Κτητόρων, Καθηγητών, Διοικητικού Προσωπικού, Φοιτητών και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και η Πρύτανης Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως, πρώην Πρυτάνεις, Καθηγητές, Διοικητικοί Ὑπάλληλοι, Φοιτητές, κ.α.

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ως «φάρο τηλαυγή και αειλαμπή, που από την πόλη των Πατρών εκπέμπει την πνευματική του ακτινοβολία στον Ελληνικό και παγκόσμιο χώρο, έχοντας ως έμβλημά του και σφραγίδα του την μορφή του Αποστόλου Ανδρέου επί του χιαστού Σταυρού, σύμβολο διαχρονικής θυσιαστικής προσφοράς, προκειμένου οι άνθρωποι μέσω της κατά Θεόν γνώσεως και σοφίας να οδηγούνται στη θέωση».

Οι φωτ. είναι από την Θεία λειτουργία στο ναό Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο (από το σάιτ της Μητρόπολης Πατρών).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις