Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 4,6 Ρίχτερ κούνησαν την περιοχή σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - 3,4 Ρίχτερ η δεύτερη δόνηση

Πάτρα:  4,6 Ρίχτερ κούνησαν την περιοχή ...

Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί

19.09 Το thebest.gr επικοινώνησε και με πολίτες από τις περιοχές της Κάτω Αχαίας και του Δήμου Ερυμάνθου, που ανάφεραν οτι εκτός από την πρόσκαιρη ανησχία, "τα πράγματα είναι ήρεμα"

18.54 Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί στην περιοχή του Ερυμάνθου όπως λέει στο thebest.gr ο αξιωματικός Υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίτσας.

 

18.45 3,4  Ρίχτερ δίνει την σεισμική δόνηση που ακολούθησε αμέσως μετά την πρώτη το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Το κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 2 χλμ και σημειώθηκε  33χλ νότια της Πάτρας και 17 χλμ νοτιοδυτικά του Μαζαρακίου.

 

18.35 Δεν αναφέρθηκε ακόμη καμιά ζημιά στην περιοχή γύρω από το Μαζαράκι, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Κάτω Αχαγιάς. Ωστόσο πολλοί ήταν οι κάτοικοι που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους καθώς οι δονήσεις είχαν διάρκεια και προκάλεσαν έναν μικρό πανικό. "Κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί ακόμη" λέει και η Πυροσβεστική.

 

18.27 Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.12 σύμφωνα με προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στην Χιόνα Ερυμάνθου, όπως φαίνεται αππο την αυτόματη λύση (φωτό).
Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 10 χλμ.

18.24 Συνεχίζει να κουνάει στην Πάτρα και μετά τις δύο δονήσεις. ο σειμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη δυτική Αχαϊα.

18.14 Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα. Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και αμέσως μετά την ακολούθησε μια νέα δόνηση που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο η δόνηση ήταν 4,7 Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 27 χιλιομέτρων Νότια της Πάτρας και 18 χλμ δυτικά του Μαζαρακίου.

 

Διαβάστε ακόμα:

Άκης Τσελέντης στο thebest.gr: Δεν εμπνέει ανησυχία η διπλή σεισμική δόνηση της Αχαίας-Η περιοχή του επικέντρου δίνει τέτοιας τάξης μεγέθους σεισμούς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις