Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα "βουλιάξουν" τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από τις μετεγγραφές

Θα "βουλιάξουν" τα ΑΕΙ και ΤΕΙ...

Ένας στους 3 πρωτοετείς αναμένεται να αλλάξει σχολή και πόλη

Συνωστισμός φοιτητών αναμένεται να παρατηρηθεί στα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μετά τη χαλάρωση των προϋποθέσεων για τις μετεγγραφές.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», θα... βουλιάξουν από φοιτητές τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας καθώς σε λίγες ημέρες σχεδόν 40.000 πρωτοετείς (σύμφωνα με τους υπολογισμούς) αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να μετεγγραφούν σε ομοειδή τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Από αυτούς, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να μετεγγραφούν περίπου οι 20.000 (ίσως και λιγότεροι), δηλαδή σχεδόν το 30 με 40% των πρωτοετών θα μετακινηθεί σε άλλο ίδρυμα και διαφορετική πόλη.

Είναι ενδεικτικό ότι 15 τμήματα κεντρικών ΑΕΙ θα δεχθούν πρόσθετο αριθμό φοιτητών λόγω μετεγγραφών από συνολικά 80 τμήματα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για Παιδαγωγικά τμήματα, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.ά.

Για το κρίσιμο θέμα των μετεγγραφών είχε μιλήσει στο Mega το περασμένο Σάββατο ο Αχαιός υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις