Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Το δένδρο δεν φταίει…!' λένε οι αρχιτέκτονες για την κουκουναριά στην Αρόη-Τι προτείνουν να γίνει στο σημείο

Πάτρα: "Το δένδρο δεν φταίει…!' λέν...

Παρέμβαση απο το Σύλλογο αρχιτεκτόνων

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαϊας  υποστηρίζει την μη κοπή του δένδρου, που έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου ένα σύμβολο, ένα σημείο αναφοράς μία «πύλη» προς την περιοχή της Αρόης.

Η διευθέτηση του θέματος ασφάλειας , όσον αφορά την διέλευση των οχημάτων, των πεζών και της μη πτώσης του δένδρου μπορεί να λυθεί και να υλοποιηθεί τεχνικά με σωστό σχεδιασμό.

Αντί να έχουμε  πρόβλημα, μπορούμε να δημιουργήσουμε με ένα μελετημένο μικρό  έργο, μία λύση καλαίσθητη, από τις πολλές που υπάρχουν, που να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε μια σειρά σκέψεων οι οποίες βοηθούν ώστε να   διευθετηθεί τεχνικά το θέμα .

Επίχωση με τουλάχιστον 50 εκατοστά κατάλληλου χώματος για να μην χαλάσουν οι επιφανειακές ρίζες του δένδρου . Εγκυβωτισμός εκατέρωθεν της επίχωσης  με μικρά τοιχία που να είναι συγχρόνως παγκάκια, παρτέρια λουλουδιών, κάλαθοι αχρήστων και συγχρόνως δημιουργία διάβασης πεζών .

Δημιουργία ράμπας μήκους 30 μ. εκατέρωθεν του δένδρου ώστε να μην υπάρχει απότομη μεταβολή ύψους για τα οχήματα. Η όδευση της οδού στο σημείο του δένδρου να αποκτήσει μεγαλύτερες καμπύλες, οι οποίες να συνεχιστούν και προς την κατεύθυνση της Αρόης και να φυτευθούν και άλλα δένδρα, επιτυγχάνοντας έτσι την συνολική μείωση της ταχύτητας σε όλη την οδό, καθότι πρόκειται περί κατοικημένης περιοχής και με σχολείο.

Τα παραπάνω είναι μία από τις πολλές λύσεις που υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει η βούληση και η ευαισθησία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις