Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άς προχωρήσουμε μπροστά!

Άς προχωρήσουμε μπροστά!

Της Αγγελικής Σαγιά Αγγελική, μέλους της παράταξης "Πρωτοβουλία για την Πάτρα"

Στην πορεία των δημοτικών εκλογών για να μπορέσουν να "επιβιώσουν" εκλογικά θα φιλοτεχνήσουν μια νέα εικόνα..στην πραγματικότητα τους νοιάζουν μόνο οι καρέκλες και το πώς θα εμποδίσουν τους πολίτες να ανατρέψουν την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε ως πολίτες, ως Έλληνες.

Η Πρωτοβουλία για την Πάτρα απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση ώστε να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες των συμπολιτών μας, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το σήμερα και το αύριο του δήμου Πατρέων, του Δήμου μας. Άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα και με όρεξη για δουλειά, διάθεση για προσφορά, είναι αναγκαία χαρακτηριστικά για να αλλάξει πρόσωπο ο Δήμος Πατρέων.

Σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς αποτελεί η πρώτιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα ο δήμος να είναι υπερασπιστής της κοινωνικής πολιτικής, της διαφάνειας, του περιβάλλοντος.

Σήμερα σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης με την φτώχεια να απειλεί
μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, η κοινωνική φροντίδα, η αλληλεγγύη, η προαγωγή της υγείας κρίνονται επιβεβλημένες απαιτείται η ισχυρή ενίσχυση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών και δημιουργία νέων αναγκαίων και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν ανάγκη.

•    Κοινωνικό ιατρείο 24ωρης βάσης που θα παρέχει σε μόνιμη βάση χωρίς οικονομική επιβάρυνση πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες.
•    Κέντρο υποδοχής και αλληλεγγύης (ΚΥΑ) χώροι υποδοχής και υπνωτήρια για άπορους και αναξιοπαθούντες πολίτες που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, προσωπική υγιεινή, φιλοξενία, σίτιση, ιματισμός, κοινωνική επανένταξη.
•    Κοινωνικό μαγειρείο που θα παρέχει δωρεάν φαγητό σε κοινωνικά αποκλεισμένους συμπολίτες μας. 

Στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Πατρέων θα πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.
Η προστασία των κοινωνικά ασθενέστερων, των εργαζομένων, των ανέργων, των ανύπαντρων μητέρων, των χαμηλοσυνταξιούχων ηλικιωμένων, των εξαρτημένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των στερουμένων περίθαλψης, πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Γνωρίζοντας ότι οι πόροι για τη τοπική αυτοδιοίκηση και, ιδίως, για τις κοινωνικές δομές συρρικνώνονται, θα πρέπει να παλέψουμε για την αποκατάστασή τους 
αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας τον εθελοντισμό μετατρέποντας τον πολίτη από παθητικό σε ενεργό πολίτη δημιουργώντας ένα δυναμικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις