Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον Πειραιά που γιορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα πήγε σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στον Πειραιά που γιορτάζει τον πολιούχο ...

Καλεσμένος του Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ

Στον Πειραιά που γιορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Σπυρίδωνα που σήμερα 12 Δεκεμβρίου 2013 τιμάται η μνήμη του, βρέθηκε σήμερα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος μετείχε στην πολυαρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον ομώνυμο ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά μετά από πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Να θυμίσουμε ότι ο Άγιος Σπυρίδων, επίσκοπος Τριμυθούντος που είναι και Προστάτης της Κέρκυρας, αναγνωρίστηκε ως Πολιούχος του Πειραιά το 1796 με Πατριαρχική πράξη του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Σαμουήλ με αφορμή ένα θαύμα που τέλεσε ο Άγιος στην περιοχή το 1794.

Επίσης σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Σπυρίδων είχε επισκεφθεί τον Πειραιά το 325 μ.Χ., στο δρόμο για την Α' Οικουμενική σύνοδο στη Νίκαια. Φημολογείται μάλιστα, ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος που υπήρχε στην πόλη είχε ιδρυθεί σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος.

Ο σημερινός Ιερός Ναός είναι αντίγραφο της Μητρόπολης Αθηνών. Κάθε χρόνο η λιτανεία γίνεται με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια με τη συμμετοχή φιλαρμονικών, αγημάτων, δεκάδων ιερέων και φυσικά πλήθους κόσμου. Ξεχωριστό χρώμα δίνουν τα πλοία του λιμανιού του Πειραιά που με τις κόρνες τους τιμούν και αυτά τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Ο κ.κ. Σεραφείμ εξελέγη και ενθρονίστηκε Μητροπολίτης Πειραιώς την άνοιξη του 2006.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις